Kodune plaadipitsa

Tavaliselt teen pitsat siis, kui on külmkappi jäänud väike singi jupp ja pisut vorsti, väga hea viis ära kasutada. Tomatikaste on mul enda tehtud, lisan juurde vaid sortsu ketšupit ja et oleks vunki ka sortsu sriracha tšillikastet. Peale panen kõik vorstid ja singitükid ning ananassi, kuna mu abikaasale väga meeldib ananass pitsa peal, tean et palju vihkavad seda ja ütlevad et ananassi koht pole kunagi pitsa peal :D. Lisan ise tehtud pitsamaitseaine suvistest ürtidest ja muidugi korralikult juustu. Hea süüa nii otse ahjust kui hiljem külmalt.

Pitsapõhja teen ma argipäeviti pulbrist, siis kui on rohkem aega, teen ise pärmitaigna põhja.
Vaja on:
1 pakk õhukese pitsapõhjapulbrit
2 spl srirachat (tšillikaste)
2 spl ketšupit
sinki, vorsti, salaamit
pool purki konserveeritud ananassi
peopõhjatäis pitsamaitseainet
2 pakki riivjuustu
Kõigepealt tuleb valmis teha taigen pakendi juhendi järgi ja jätta ta pisut ajaks seisma. Selle ajaga jõuab lõikuda lihatooted.
Tüki kaupa mätsitud taigen plaadile
Minu panni suurus on 45x35cm, ühest pitsapõhja pakist piisab täiesti. Mina võtan tükikese taigen ja järjest surun selle pannile, võimalikult õhukeselt, sest ta kerkib päris palju ja siis kui on liiga paks, tuleb väga saiane pitsa ja seda ma ei taha. Seega tükk-tüki haaval venitan ja mätsin seda taigent pannile. Kui see on tehtud, panen tööle ahju, mul spetsiaalne pitsa-režiim mis näitab 200 kraadi.
Kõike komponendid va juust
Siis panen taignale peale, tomatikastme, sriracha, ketšupi, tükeldatud lihatooted, ananassi, pitsamaitseaine ja juustu. Selleks ajaks peaks ahi olema valmis ja küpsema ta lähebki. Valmis on ta siis kui ääred ja põhi on õrnalt kuldsed, umbes 13-15 minutit, olenevalt ahjust ja taigna paksusest.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*