Koorene kanakaste + kruubipuder

Väga tore lõunaeine või õhtusöök, lihtne ja maitsev. Koorene kanakaste on väga tore roog juba seetõttu, et lisandiks võib teha mida iganes, mina tegin seekord kruubiputru, et rikastada toidulauda. Sobivad ka kartul, kartulipuder, makaronid, riis, kuskuss või lihtsalt värske salat ja leivaviil. Hea maitse saladus seisneb koostisainete korralikus pruunistamisel (eriti seente), siis tuleb välja see hea ja sügav maitse, mis viib lausa keele alla.

Vaja on:
Koorene kanakaste:
1 pakk šampinjone
(200-250g)
2 kana rinnafileed
3-4 päikesekuivatatud tomatit õlis

2 küüslauguküünt
päikesekuivatatud õli
(praadimiseks)
sorts valget veini
(valikuline, aga annab head hapukust)
380 ml toidukoort 10%
1 spl magusat sinepit
(ka valikuline, aga annab maitsekust juurde, kes eelistab kanget toitu, lisagu korralikult põltsamaa kanget).
sool;pipar
peotäis spinatit

Kruubipuder:
u 200 g kruupe
u 2 spl võid

u 0,5 spl pitsamaitseainet
ürdisoola
u 600 ml vett
(või puljongit)

Kõigepealt paneme keema kruubipudru, et toit saaks koos valmis.
Selleks panen potipõhja või ja sinna peale kruubid ning praen kruupe paar minutit, lisan ka pitsamaitseaine ja ürdisoola (puljongi puudumisel annavad need kaks juba hõrgu maitse pudrule). Kui segu on mõnda aega praetud, lisan vee, aga mitte korraga kõike, järk-järgult, nagu teeks risotot. Vaiksel tulel lasen tal podiseda ja lisan juurde vett kui kruubid on vee sisse imanud ja jätkan nii, kuni on valmis.

Või, kruubid, pitsamaitseaine, ürdisool, lisamata vesi
Valmis kruubid

Kanakastmeks kõigepealt hakin seened ja kasutan päikesekuivatatud tomatite õli praadimiseks. Seened praen korralikult pruuniks ja nad kaotavad umbes poole oma algsest suurusest.

Päikesekuivatatud õlis praetud seened

Järgmisena hakin ära kanafilee ja lisan ta pannile seentega koos praadima, lisan ka soola ja pipart.

Seentele lisatud juurde kana

Kui ka kana on värvi saanud, lisan hakitud päikesekuivatatud tomati ja peeneks hakitud küüslauguküüned.

Seentele ja kanale juurde lisatud päikesekuivatatud tomatid ja küüslauk

Siis kui pannil olev segu on korralikult läbi praetud ja küüslauk ei lõhna enam toorelt, lisan sortsu veini ja lasen alkoholil ära aurustuda (umbes paar minutit) siis lisan korraga terve paki koort. Lasen keema tõusta ja maitsestan veel sinepi ja soolaga.

Enne koore lisamist, lisasin sortsu valget veini
Kaste keema tõusud, lisan magusat sinepit ja soola, pipart

Kui ma olen maitsega rahul, keeran tule alt ära ja lisan peotäie hakitud spinatit.

Keerasin kastmelt tule alt ära ja lisasin peotäie spinatit, mis annab värvi ja on kasulik ka

Kuna kruubipuder pole kanakastme kõige loogilisem kaaslane, siis toidu lõplik tekstuur üllatab väga positiivselt :).

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

*