Köögivilju võiks alati rohkem süüa. Siin on üks lihtne viis kuidas toidulauda rikastada ja ära kasutada võib olla pisut seisnud köögiviljad, mida tooreks salatiks teha ei soovi. Valmis ta kiiresti ja saab süüa kas iseseisva einena või sobib ka super hästi lisandiks. Kes tahab rooga tummisemaks teha, saab juurde lisada liha, juustu, fetat, seemneid vms :).
Vaja on:
u 500 g brüsseli kapsaid/rooskapsas
u 250 g kirsstomateid (mul üleseisnud kapi peal ja neid lisades tuleb roale vähem õli lisada)
2 punast paprikat
sool, pipar, hele siirup, balsamicot
Rooskapsad puhastasin pisut enne tarbimist, selleks lõikasin varre osa väiksemaks ja eemaldasin pealmised mustad/kollased lehed, et lõpptoode oleks ilus ja roheline. Lõikasin nad ka pooleks ja panin ahjuvormi.
Sinna lisasin ka pooleks lõigatud kirsstomatid, mis annavad oma mahlasuse roale ja ei pea palju õli lisama.
Paprikatel eemaldasin seemned ja lõikasin nad ka suvaliselt, kuigi jätsin pigem suuremad tükid.
Rooskapsad küpsevad kõige kauem, minule meeldis et lõpptulemus jäi pisut krõmps, al dente, aga kellele ei meeldi võib rooskapsad lõigata neljaks, siis nad küpsevad samaaegselt teiste köögiviljadega.
Kui kõik lõigutud ja vormis, siis lisasin soola, pipar, heledat siirupi ja balsamicot ning segasin läbi.
Ahi 200 kraadi juurde ja küpsema, umbes täpselt 40 minutit. 🙂