Mooniseemnevõie

Selle retsepti vajadus tekkis puhtalt sellest, et me oleme siin maal elades suured korilased ja kõik vaja kokku koguda, teadmata mis asjadega hiljem peale hakata. Kuna uus kevad-suvi juba tulemas ja eelmise aasta mooniseemned alles kapiotsas seismas, siis kavatsesingi nad ära utiliseerida.
Lõpptulemit saab süüa otse purgist kui ka taigna vahele määrida ja siis kokku keerata, kuid miks ka mitte lihtsalt röstsaia peale panna või mõnele magustoidule tekstuuriks lisada.

Vaja on:
240 ml piima
110 g võid
200 g suhkrut
0.25-0.5 spl soola
2 lahtilöödud muna
200 g mooniseemneid

Kaalu kastrulisse piim, või, sool, suhkur. Pane pliidile madalale temparatuurile ja kuumuta niikaua kuni suhkur lahustub.

Piim, või, suhkur, sool – valmis madalal kuumusel kuumutamiseks

Kui suhkur on lahustunud, võid võtta segu pliidilt ja ette valmistada muna. Mina kasutasin klaaskannu, kus on tila, et on hea lahtilöödud muna piima-või-suhkru-soola segule lisada. Kui munad lahtiklopitud, siis piimasegu uuesti madalale kuumusele ja vaikselt hakkad munasegu juurde lisama, ise KOGUAEG vispeldades, sest muidu võib muna tükki minna ja tuleb munapuder (kui maitse on hea, siis aitab läbi kurnamine, et tükid kätte saada).

Piim, või, suhkur, sool sulanud segule lisan juurde vaikselt lahtiklopitud muna, ise koguaeg segades

Võtab pisut aega, et segu pakseneks, aga pidevalt tuleb vispledada, et tekkis selline kondenspiima laadne konsistents, kui segu selline siis lisad juurde mooniseemned ja jätad jahtuma.

Valmis kondenspiima laadse konsistentsiga, lisamata veel mooniseemned
Mooniseemned lisatud, vajab vaid jahtumist

Alguses on ta pisut vedelam, jahtudes ta taheneb ja külmkapis on ta täitsa tahke.

Kastrulist näha, et segu tahke, laotasin kaks sügavkülmutatud pärmi-lehttaigna lehte laiali ja sinna peale panin võide. (panin võib olla pisut liiga palju, aga see segu maitses mulle nii väga, et ei tahtnud niisama saia süüa :D.)

Osa sõin otse purgist, kaks väikest purgikest jagasin sõbranjedele maitsmiseks ja ülejäänust tegin moonirulle, kasutades sügavkülmutatud pärmi-lehttaigent. Loomulikult tulevad nad parimad kodusest pärmitaignast, soojana ja natuke tuhksuhkrut peale ning tassike teed, kohvi või mis iganes sooja jooki kõrvale. 🙂

Kõige kaunimad nad välja ei näe, aga maitse on 10/10.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*