Rabarberimaius

Ilus roosa-valge magustoit, mis on nii krõmps, vahuline, kreemine kui ka särtsakalt hapukas. Ehk siis rabarberi iseloom on siin magustoidus esindatud. Kellele liiga hapukas, pangu aga suhkrut juurde ja hea on ta ikka. Kihilised magustoidud on sellepärast head, et ei pea olema mingeid oskusi, teed kreemid valmis, paned kihiti ja tehtud. Uhkeid-ilusaid torte ma teha ei oska, seega panen paljud magustoidud klaasi :).

Vaja on:
u 400 g rabarberit
(umbes kaks suuremat vart) (mina keetsin koos koorega, sest enda aia omad)
100 g suhkrut
200 ml kodust punase sõstra mahla
(või ükskõik mis punast mahla, kiirendab küpsemist ja tagab ilusa punase värvi).
100 g kondenspiima
400 ml vahukoort
(35%)
2 spl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
(vahukoore sekka)
1 pakk tavalisi kandilisi küpsiseid
pistaatsiapähkleid
(ilma soolata, annavad ilusat värvi ja krõmpsu)

Tublid-toredad rabarberid, otse aiast ja koorega

Kõigepealt korjasin aiast rabarberit ja pesin mulla maha ja hakkisin ära. Panin rabarberi, 100 g suhkrut ja 200 ml mahla kastrulisse ja lasin podiseda madalal kuumusel, vahepeal kaane all, niikaua, kuni segu oli pehme. Aega läks umbes 15-20 minutit, oleneb rabarberivarre vanusest ja paksusest. Ja jätsin jahtuma.

Rabarber, suhkur, punase sõstra mahl

Kui segu oli jahtunud, tegin valmis selle pehmema kreemi. Selleks panin u 250 g rabarberisegu köögikombaini ja lisasin sinna 100 g kondenspiima, siis lasin masinal töötada niikaua, et on ühtlane ilus kreem.

Jahtunud rabarberisegu
250 g rabarberisegu ja 100 kondenspiima köögikombaini, tuleb ilus roosa kreem

Siis hakkasin vahukoort vahustama, lisasin 2 spl suhkur ja 1 tl vanillisuhkrut ja vahustasin ta suhteliselt kõvaks, ei tasu jätta väga pehmeks, ega ka võiks lasta.

Kõik vajalik, et magustoit kokku seada. Rabarberisegu, rabarberi-kondenspiima kreem, vahukoor ja küpsised.

Siis hakkasin magustoitu kokku panema. Selleks otsisin ilusad magustoidupokaalid.
Alumine kiht on suvaliselt pisut pisemaks purustatud küpsised, järgmine kiht on rabarberi-kondenspiima kreem, siis mõnus pehme vahukoor ja viimasena äärtesse rabarberi särtsakat segu (millega ei tasu liialdada). Peale hakkisin pistaatsiapähkleid ja minu arust said väga ilusad pokaalikesed.

Ood rabarberile :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*