Kohupiima-mustsõstra purukook

Universaalne retsept, kus võib kasutada keedumoose, toormoose, värskeid või külmutatud marju. Koogipõhjas pole kasutatud muna, nii et kui mingil põhjusel teda ei söö või on kapist otsa saanud, siis on hea variant teda teha ikka. Mina kasutasin mustsõstra toormoosi ja vanilli kohupiimapastat. Koogi tegin ma ahjuplaadile mõõtudega 38×39 cm, kui kasutada ümmargust koogivormi, tuleks kogused poolitada, sest küpsetuspulber kergitab päris mõnusalt ja kook võib tulla liiga saiane.
Suhkrukogused koogipõhjas on mul viidud miinimumini, kui on hapumad marjad/moosid, tuleks suhkrut ise juurde lisada.

Vaja on:
Koogipõhi:
4,5 dl jahu
1 dl suhkrut
2 dl hapukoort 10%
näpuotsatäis soola
2 tl küpsetuspulbrit
4 spl õli
4 spl piima

Peale:
600 g kohupiimapastat (vanilli)
u 500 ml mustsõstra toormoosi

Puru:
2 osa jahu
1 osa soolast võid
1 osa suhkrut

Kõik koogipõhja komponendid

Kõigepealt teen valmis koogipõhja, selleks mõõdan kõik vajalikud asjad kaussi ja segan käega läbi. Tuleb selline pehme taigen, mis pisut käte külge kinni jääb, kui jääb liialt kinni lisa juurde nõksa jahu. Siis ma teen natukese võiga kokku oma ahjupanni ja surun lihtsalt tükikaupa taina sinna peale, nii et igalpool on umbes-täpselt sama paksus.

Tainas surutud vabas vormis ahjupannile

Nüüd panen ahju kuumenema 190 kraadi juurde, kasutasin pöördõhu programmi.
Siis panen peale kohupiima pasta.
Siis lisan moosi.

Tainas, kohupiim, moos ja puru
Valmis minema ahju

Viimasena teen valmis puru, mida ma teen alati tunde järgi, panen enam vähem suvaliselt ained kaussi ja pudistan käte vahel, kui on liiga võine lisan juurde jahu, kui on liiga jahune lisan juurde natuke võid. Kui olen konsistentsiga rahul, raputan lusikaga ta koogile ja panen ahju küpsema.
Valmis on kook siis kui ääred on helepruunikad ja ilusasti kerkinud. Aega läks umbes 20-25 minutit.

Teda kannatab isegi lõigata kui ta on veel soe, mina tegin kõrvale teed, teised jõid kõrvale piima :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*