Küpsisetort

Küpsisetort on geniaalne magustoit mitmel põhjusel. Esiteks ei vaja ta mingit miksrit või ahju, saab vabalt valmistada võõras köögis või vabas õhus. Teiseks saab ära kasutada jällegi sügavkülmast marjad-moosid, mis on vitamiine täis ja kasulikud. Kuna küpsised ise on juba magusad, siis meeldib mulle kasutada hapukoort, sest siis ei tule tort liiga imal.

Vaja on: 
5 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid
500 g 10% hapukoort
300 g kohupiima-pastat/kreemi
3 väiksemat sorti banaani
mustikamoosi;mustikaid

Mul on selline klaasist vorm, kuhu põhja mahub 15 küpsist. Tulebki küpsised ära laotada alusele. Siis segada omavahel kaussi kokku hapukoor ja kohupiimakreem, taldrikule lõigata banaani viilud ja hakatagi laduma. Küpsiste peale tõsta paras kogus hapukoore ja kohupiimakreemi segu ja laotada peale banaani viilud.

Siis uuesti küpsiste rida ja sinna peale mustikamoos ja mustikad (loomulikult võib kasutada endale olemasolevaid ja meelepäraseid marju-moose).

Siis korrata uuesti küpsiste rida, siis hapukoore-kohupiimakreemi segu ja banaanid, siis uuesti küpsised, siis marjad-moosid, siis küpsised ja viimane kiht jääb hapukoore-kohupiimakreemi segu, mida saab siis kaunistada meelepäraselt. Ma leidsin veel mõne maasika ja asetasin need koos mustikatega peale. Siis peaks tort seisma toatemperatuuril 4-5 tundi vähemalt, kuna see hapukoore segu on suhteliselt vedel, saab küpsis sealt vajaliku niiskuse ruttu kätte (lisaks ka poolkülmunud marjad, mis lasid vaikselt sulades oma vedeliku välja). Igatahes mulle sellest ajast piisas ja kook oli läbi tõmmanud. Kuid kõige parem on ta ikka järgmine päev, nii et kui on võimalus siis teha varem valmis ja lasta öö tõmmata. (Mul seekord lihtsalt sellist võimalust polnud 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*