Metssea sisefilee tihkes sojakastmes

Seda rooga võib vabalt ka teha mõne teise looma sisefileega. Ma garanteerin, et selle liha pehme tekstuur lööb tummaks, ülimõnus lihtsalt. Lisandiks võib teha nuudleid või riisi, kuidas keegi. Pidevalt pannakse mulle aasia toitude puhul kodus pahaks, et pole piisavalt, seega kasutasin kahte sisefileed ja sellest piisas siis neljale näljasele.

Vaja on:
2 metssea sisefileed (umbes 600 g)
40 g maisitärklist
õli praadimiseks
1 tl hakitud ingver
1 spl hakitud küüslauku
1 spl Hoisin kastet (valikuline, aga mul oli olemas, seega kasutasin)
70 ml sojakastet
70 ml vett
70 ml riisiäädikat
60 g pruuni suhkrut
2 spl maisitärklist segatuna 2 spl veega
2 rohelise sibula vart (mul polnud, kasutasin murulauku)

Maisitärklis ja lihaviilud
Kõigepealt siis lõigata ristikiudu liha õhukesteks viiludeks, sisefilee on nii pehme et nuga läheb iseenesest läbi. Siis kaussi ja segada läbi maisitärklisega ja jätta seisma umbes 5 minutiks. Selle ajal võib hakkida muud vajalikud koostisosad. Tegelikult tuleks siis see liha ära friteerida, aga mulle ei istu see värk üldse, seega praen lihatükid lihtsalt pannil veidi rohkemas õlis (ja neljas jaos). Panna kõrvale. Siis tuleks kuumal pannil praadida õlis küüslauk ja ingver, siis lisada soja, hoisin kaste, vesi, riisiäädikas ja lasta keema. Kui keeb lisada suhkur ja segada kuni suhkur lahustub, siis pisut kuumust vähemaks. Siis tuleks kokku segada 2 spl maisitärklis ja 2 spl vesi omavahel kokku ja lisada pannile kastme juurde, segada, kaste muutuski tihkeks. Siis pannile juurde lisada liha, segada läbi ja serveerida. Kaunistada millegi rohelisega.
Praetud liha enne kastmesse tõstmist

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*