Kana-seene-päikesekuivatatud tomati pallid + soe pärlkuskussi salat

Pikk pealkiri, aga tegelikult väga lihtne ja väheste koostisainetega. Vastu suve mõnus ja kerge söök, mis maitseb hea. Ilusaid pärlkuskussi pallikesi on hea vaadata ja mõnus närida, hea vaheldus kartulile või makaronile.

Vaja on:
2 kana rinnafileed
5 päikesekuivatatud tomatit
1 tl soola
1 tl pipart
1 suur portobello šampinjon
200 g pärlkuskussi
2 l vett
pisut soola
meelepäraseid või olemasolevaid köögivilju endale sobivas koguses, kasutasime hiina kapsast, kurki, porgandit ja paprikat
pisut sidrunimahla

Kõigepealt siis ahi 200 kraadi juurde kuuma. Siis kui on olemas kasutada köögikombaini, mis teeb elu lihtsamaks, kuubikuteks lõigatud kana, päikesekuivatatud tomatit, sool ja pipar masinasse ja tööle, kuni tekib mass millest saab vormida kotlette. Siis hakkida seened, ei pea väga pisikeseks lõikuma ja segada kätega kanamassi hulka. Siis vormida meelepärase suurusega pallikesed ja ahju. Ahjuvormi peaks ka pisut või või õliga määrima. Küpsetada palle 15-20 minutit, oleneb ahjust.

Nii, siis tuleb pott 2 l veega keema ajada ja lisada pisut soola. Kui vesi keeb, lisada pärlkuskuss ja keerata kuumus madalamaks ja lasta podiseda 11-12 minutit. Siis kurnata ära ja lasta pisut külma veega üle. Siis kui pärlkuskuss keeb, jõuab ära hakkida köögiviljad. Me praadisime paprika pisut pannil läbi, muidu ta toores maik lööb kõik muud maitsed üle, aga kuidas keegi soovib.
Siis kokku segada soe pärlkuskuss ja köögiviljad, pisut pipart;soola ja sidrunimahla peale ja valmis ta ongi.

Kes pipralembene ei ole, peaks pipart vähem panema, aga mina, nagu näha olen :D.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*