Vürtsikas krõbe kana + nuudlid juurviljadega

Mõte, et võiks süüa aasiapärast toitu, tuleb mul suhteliselt tihti. Mõnusalt vürtsikad ja igasuguste erinevate vägevate maitsetega. Aga see minek kuskile on kuidagi keeruline, pane ilusasti riidesse, sõida linna ja tagasi. Sama ajaga jõuab ise väga mõnusa roa teha, pisut vaja uurida ja katsetada. Tuleb igatepidi odavam ja endalgi põnev. Koguseliselt piisab 3-4 inimesele.

Vaja on:
2 broilerifileed
100 g maisitärklist
2 tl soola
1 tl jahvatatud või purustatud pipart
õli friteerimiseks
5-6 kuivatatud tšillit
3 küüslauguküünt
1 porru valge osa
1 pöidlasuurune ingveritükk
Marinaad: 
2 spl soja
2 spl riisiäädikat
2 munavalget
Kaste:
1 spl soja
3 spl vett
1 spl balsamicot
1 spl jahvatatud või purustatud pipart

Kõigepealt on vaja kokku segada marinaad, õrnalt munavalge lahti kloppida ja muud asjad juurde lisada. Lõigata kana parajateks kuubikuteks ja panna kaussi marineeruma (umbes 10 min).

Marineeruv kana

Siis sega kokku kastme koostisosad, pane kõrvale. Laial taldrikul sega kokku maisitärklis, sool ja pipar. Siis pane kana sinna segu sisse ja raputa üleliigne pudi taldrikule tagasi. Kuna ma eriline fritüürija ei ole, siis ma otsustasin õli säästa ja friteerida kana kastruli põhjas ja mitmes jaos (umbes 4jas). Õli koguse otsustab igaüks ise, olenevalt poti või fritüüri suurusest. Kui on termomeeter siis õli temperatuur peaks olema 175 kraadi. Säti kõrvale taldrik paberrätikuga, et üleliigne õli ära nõrguks. Siis kui kanad küpsevad jõudsin ma alustada nuudlitega. Panin nuudlid kaussi ja valasin peale keeva vee ja jätsin nad seisma. Siis kui on veel kana friteerimise vahel aega, võiks lõigata porganditest, porrust ja kapsast peenikesed ribad ja panna ootele. Lisaks veel hakkida ingverit, küüslauku ja porrut.

Kana krõbeduse teekond

Kui kana on valmis, tuleb panna kaks panni tulele. Mõlemale 1 spl õli ja lasta kuumaks. Krõbeda kana jaoks tuleks lasta kuivatatud tšillid õli sees küpseks, siis lisada ingver, küüslauk ja porru, praadida ja lisada kaste (mis eelnevalt juba valmis segatud). Kui kõik on läbi kuumutatud lisada krõbe kana ja valmis.

Nuudlid juurviljadega.
Vaja on:
180 munanuudleid
1 suuremat sorti porgand
0,25 väiksemat peakapsast
pool porru valget osa
1 spl õli
2 munakollast (jäi marinaadi segust üle)
1 spl teriyaki kastet
1 tl soola

Krõbeda kana vürtsikas põhi-/-nuudlite jaoks praetavad juurviljad

Nuudlite jaoks tuleks kõigepealt praadida porru, porgand ja kapsas. Aga mitte ülearu, muidu nad on pehmed ja vastikud, krõmps peaks porgandil ja kapsal jääma. Siis lisada munakollased ja läbi segada. Siis nuudlid ja jälle läbi segada. Siis 1 spl teriyaki kastet ja 1 tl soola, jälle läbi segada ja valmis ta ongi. Nuudlid ma jätsin tahtlikult ilma tugevate vürtsideta, sest kana on ikka mõnusalt suud õhetama panev. Peab olema tasakaalus :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*