Magusad kodused vahvlid

Lihtne kuid kodune magustoit, mida saad süüa igasuguste mõnusate koduste mooside või kompottidega. Mul on õnneks olemas nõukaaegne vahvlimasin Esta, mis on siiani töökorras ja usin. Retsept on ka väga lollikindel ja lihtne. Koguseliselt tuli 8 tk, kellel on rohkem tarvis teha, tuleks retsept korrutada.

Vaja on:
1 suur või 2 väikest muna
50 g suhkrut
50 g sulavõid
250 ml piima
125 g jahu
pisut soola
määrimiseks õli
Kaunistamiseks tuhksuhkrut ja lisandiks oli meil mustika toormoos. 
Kõigepealt tuleks kastrulis ära sulatada või ja jätta jahtuma. Siis vahustada omavahel suhkur ja muna, kuni on hele ja kreemjas konsistents. Siis lisada jahtunud sulavõi, segada (mina segasin algusest lõpuni kõike oma käsimikseriga). Siis lisada vaheldumisi jahu ja piim, segada veel korralikult läbi ja jätta tainas seisma, et jahu jõuaks paisuda (ma lasin umbes 15-20 min, võib ka rohkem).
Siis masin kuuma ja tuleb ainult minna lasta. Iga vahvli järel õlitasin ma pintsliga vahvliraua õrnalt üle. Öeldakse, et kui auru enam eriti masina vahelt ei tule, siis on vahvel valmis. Siin on nüüd valikud kas teha pehmed või krõbedad ja kas keerata rulli, koonusesse või lihtsalt lapikuks jätta.
Lisandiks võib kasutada mida iganes: kohupiima, vahukoort, jäätist, kondenspiima, moosi, puuvilju. Usun, et igaüks leiab endale miskit mõnusat vahvli kõrvale.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*