Kaerahelbeküpsised seemnetega

Täpselt selline söök või vahepala sobib eriti hästi kiire elutempoga inimestele, teed nädalavahetusel ühe pannitäie valmis ja igaks argipäeva lõunaks ja õhtuks on toitev ja energiat andev vahepala olemas. Aga muidugi sobib ka neile, kelle elutempo ei ole megakiire, mõnus krõbistada lihtsalt tee kõrvale või kellelegi külakostiks viia.

Retsepti võib täielikult mugandada oma maitse järgi ning ka selle järgi mis kodus leidub.

Vaja on:
400 g kondenspiima
250 g täistera kaerahelbeid
50-70 g kookoshelbeid
100-150 g kuivatatud jõhvikaid
125 g erinevaid seemneid (kasutasin 30 g linaseemneid, 40 g kanepiseemneid, 55 g viie seemne segu)
85 g india pähkleid (pisut puruks tehtud)
1-2 tl kaneeli (mingit vürtsi pean ikka lisama)

Kuna mul kodus kuivatatud jõhvikaid ei olnud, siis kasutasin sügavkülmunud jõhvikaid. Kaalusin välja, panin kastrulisse ja lasin madalal kuumusel üleliigsel vedelikul ära aurata.

Jõhvikas ja kondenspiim-/-kõik muud kuivained

Muidu tuleks ikka alustada ahju sooja panekust, 130 kraadi. Kahjuks pole mul parajates mõõtmetes kandilist vormi (23x33x4), seega kasutasin ümmargust, kandiline teeb lihtsalt pärast küpsise ruutude väljalõikamise lihtsamaks. Siis tuleb vorm määrida kokku võiga. Tänu sellele, et mul jõhvikad juba auravad pliidil, lisan ma lihtsalt sinna juurde kondenspiima, ilus roosa segu. Muidu tuleb kastrulis kondenspiim üksinda lihtsalt natuke soojaks ajada. Siis ülejäänud kuivad koostisosad välja kaaluda ja kokku segada ning lisada juurde soe kondenspiim, segada ja vormi panna. Võimalikult siledaks pealt lusikaga ja ahju. Küpsetamisaeg on 1 tund. Peale seda lasta 15 min seista ja siis lõigata meelepärase suurusega ruudud või batoonid.

Kõik kokku segatult ja valmis ahju minekuks

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*