Kalasupp

Kuna puljong on olemas, käib supi tegemine välkkiirelt. Vaatasin ümberringi kappidesse ja külmkappi ja otsustasin sellise supi kasuks. Niikuinii on staar see kalapuljong, millele anname pisut vürtsikat vunki juurde.

Vaja on:
pisut õli
1 tšilli
pöidlasuurune ingveritükk
2 küüslauguküünt
1,5 porgandit
pool porrut
8-10 kirsstomatit
kalapuljongit 
vett
3 peotäit kala (ahjus eelnevalt küpsetatud)
peotäis pisikesi makarone või riisi
soola;pipart
pisut riisiäädikat, tavalist äädikat või pisut rohkem sidrunimahla (ühesõnaga midagi happelist)

Haki tšilli, ingver, küüslauk. Pane pott kuuma, pisut õli sisse ja lisa tšilli, ingver ja küüslauk. Siis lisa sinna juurde lõigutud porru ja porgandi rattad. Prae niikaua kuni tuleb sellist ülimõnusat lõhna (seda peab ise proovima, siis on arusaadav mis heast lõhnast ma koguaeg soiun). Siis lisa pooleks lõigatud kirsstomatid ja lase pisut veel küpseda neil. Nüüd on aeg lisada ülimaitsev puljong (koguseid ma ei oska öelda, seda peab ise otsustama, kui suur on pott ja supikogus). Ma lisasin ka veel pisut vett, et pott ikka täis saaks, sest meil on kõik usinad supisöödikud. Nüüd kui supp keema tõuseb, lisa kala, makarone või riisi, maitsesta pisut (pärast saab alati juurde panna). Ning lase podiseda 5-7 min. Siis maitsesta lõplikult endale meelepäraseks ja valmis ta ongi. Meil on suvest pandud hoiule sügavkülma tilli, mis sobib kalasupi juurde räigelt hästi. Kõrvale mingi leivake ja head isu!

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*