Lehttainasarvekesed Nutella sisuga

Need saiakesed on täpselt sellised, milline üks saiake olema peab, pealt krõbe ja kihiline, sees ootamas pehme šokolaadi sisu. Aga… nad on väga rammusad, mis tegelikult kevadisel ajal ei olegi kõige hullem, kuna rohenäppudel ja muidu õuelembelistel inimestel on väljas palju teha ja liigutada. Kõige paremini sobivad need saiakesed laiskade nädalavahetus-hommikute juurde, koos tassi kohviga, ahjusoojade saiakeste lõhn teeb olemise kohe pidulikumaks ja õdusemaks. Kuid miks ka mitte õhtul külalistele tee kõrvale meisterdada. 🙂

Vaja on:
400 g lehttaigent (saab 8 sarvekest/saiakest)
8 spl Nutellat 
1 väiksem muna (määrimiseks)
Kõigepealt tuleb siis lehttaigen pisut enne küpsetama asumist välja võtta.
Ma võtsin pool tundi enne välja, laotasin ahjuplaadi peale ja lõikasin ruudukesteks, sulas väga ruttu täpselt õigeks.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Siis kui taigen on parajalt pehme, tuleks tõsta igale ruudule supilusikatäis Nutella kreemi. Siis kloppida lahti üks väiksem muna, ja määrida kokku üks kolmnurk, et ta kleebiks teise külge paremini.

Siis tõsta kaks taignapoolt kokku, et sisse jääb sisu, siis pisut pikemaks teda venitada ja ääred kõik kokku suruda. See kolmnurk mis jäi nüüd sarvekese peale, tuleks suruda allapoole, muidu küpsedes kerkib lahti ja tuleb hoopis lahtine pirukas sealt ahjust, mitte saiake. Kui kõik on volditud, siis lahti klopitud munaga üle määrida ja ahju. Seal küpsetada 20 minutit ja valmis ta ongi. Väga korralik magusalaks.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*