Suured hakklihapallid

Kui on vaja kiiresti süüa teha, näljased näod ümberringi vahivad otsa, siis üks parim variant on teha midagi hakklihast. Kuid, siin on ka aga, need poes müüdavad karbi hakklihad EI OLE head, seal on põhiliselt jäägid sisse hakseldatud ja väga vähe liha (kui üldse). Tihti peegeldub see ka hinnas, kuidas saab hakkliha kilo hind olla alla liha kilohinna, järelikult on seal igast muud põnevat manti sees. Igatahes tuleb teha ise, osta tükk liha ja ajada läbi hakklihamasina. Meil on terve hunnik külmutatud metssealiha, mida me võtame sulama ja teeme süüa. Siin on üks hea retsept, mida saab ka teha ette ja panna valmis produkt sügavkülma.

Vaja on:
800 g metssea hakkliha
2 sibulat
õli
1 dl riivsaia
2 dl vett
2 muna
2 tl soola
1 tl musta pipart
1 tl tšillipulbrit 
Kõigepealt siis liha läbi hakklihamasina.
Siis tuleks tükeldada sibul ja panna pannile õli sisse praadima. Ahi tuleks ka kuuma panna 210-225 kraadi. Kui sibul praeb jõuab välja kaaluda riivsaia ja panna see vee sisse paisuma. Hakkliha kaussi võib muud koostisained juba sisse panna, muna ja maitseained. Siis lisada ilusaks klaasjaks praetud sibul ja paisutatud riivsai. Siis käsi sisse ja segama. Aga mitte üleliia, täpselt nii et koostisosad seguneksid. Siis küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile teha meelepärase suurusega pallid. Mina olen püsimatu ja ei suuda pisikesi pallikesi vorpida, teen hoopis suured. Küpsetusaeg siis lihtsalt pisut pikeneb. Minul olid nad 220 kraadi juures 22 minutit umbes. Pisematele piisab 15-nest minutist.

Kui on rohkem aega siis teha kindlasti neid pallikesi rohkem, lasta maha jahtuda ja karbiga sügavkülma. Neid saab panna külmunust peast supi sisse, kastmesse või kuhu iganes. Väga hea varuvariant.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*