Makaronid singi ja tomatiga merevaigu kastmes

Makaronid igas kujus ja kastmes lähevad enamasti alati peale nii väikestele kui suurtele. Mulle väga ei meeldi rõõsa koore kastmes pasta, kuna see on väga rammus ja mul on hiljem lihtsalt paha olla (ja kuna ma ei käi poes igapäev siis pole nagu mõtet rõõska koort ette osta, sest ta ei säili külmikus ka väga kaua, merevaik seevastu on mitmekülgsem). Seega lisan makaronidele merevaiku ja pasta-keeduvett ja nagu naksti mahlane ja toitev söök olemas.

Enamasti arvestatakse inimese kohta 50 g kuiva makaroni, kuid kodustes tingimustes kipuvad portsud suuremaks minema, nii et 100 g per face on okei ja kõigi kõhud saavad ilusasti täis :).

Vaja on:
400 g makarone (keetmata kujul)
peotäis jämedat soola
u 300 g sinki
u 15 kirsstomatit
terve tops (200 g) merevaiku
sool;pipar
pitsamaitseaine (valikuline)
Kõigepealt makaronide jaoks vesi keema. Kui vesi keeb lisan ma hea peotäie soola, makaronid peaksidki alati meresoolases vees keema, siis on nad lõppkokkuvõttes maitsekamad.
Samal ajal hakin ma singi ja lõikan kirsstomatid pooleks.
Makarone ei tasu surnuks keeta, ehk jätta nad pisut al dente, et hamba all on ka midagi närida mitte ainult alla neelata (paki peal on ajaline juhend alati aitamas).
Siis ma kurnan makaronid ja jätan alles ühe tassitäie pastakeeduvett, mis on hea soolakas ja aitab merevaigul makaroni külge kinnituda.
Lisatud kõik koostisosad
Auravatele makaronidele lisan ma singi, kirsstomatid, topsi merevaiku ja tunde järgi pastakeeduvett, et moodustuks mõnus kastene konsistents. Maitsen ja vajadusel lisan veel soola ja pipart, kuid tuleb silmas pidada et merevaik, sink ja pastakeeduvesi on ise soolased, et pisut aega anda tõmmata, hiljem saab soola alati juurde lisada.
Mina kuivatan ise oma aias kasvavatest ürtidest pitsamaitseaine tarbeks taimi ja lisan ka teda hulka, kuna see toob sellist vahemere hõngu juurde ja loomulikult lisab ka maitsekust.
PS! Kui mõni sööja hilineb ja tundub et pasta on ära kuivanud, siis soojendamisel lisada hulka veel pisut pastakeeduvedelikku ja nagu naksti on mahlane makaroniroog jälle olemas :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*