Klassikaline lasanje

Ülimõnus ja toitev roog. Mida muud sellise sombuse ilmaga teha on, kui süüa teha ja see tehtud söök ära süüa. Minu arust väga hea päevaplaan.

Vaja on:
250 g pastatainast (tegin 500 g tainast, panin pool sügavkülma, järgmine kord hea võtta)
2-3 sibulat
2 küüslauguküünt
500 ml tomatipastat (mul enda tehtud, seega lisan kastmesse vähem maitseaineid, kuna tomatid juba maitsestatud)
500 g hakkliha (kasutasin seekord metssea oma)
2 porgandit (riivitud)
sool;pipar;pitsamaitseaine
50 g võid
0,5 dl jahu
2 dl piima
pisut riivitud muskaatpähklit
sool:pipar
1 pakk riivitud mozzarellat (100 g)
pool pakki tavalist riivjuustu (100 g)

Värske salat on väga mõnus lisand, kuid enamus inimesi haarab ikka saia järele.

Sõtkusin siis pastataigna valmis ja panin 15-20 minutiks külmkappi seisma. Siis tuleb hakkida sibul, küüslauk, riivida jämeda riiviga porgandid ja panna kõik praadima. Kui on mõnusalt kuldne, siis juurde metssea hakkliha, praed küpseks, lisa tomatipasta ja natuke ka purgiloputusvett, muidu aurab jõle kuivaks. Maitsestad soola;pipra, pitsamaitseainega (tegin see aasta ise, kasvatasin ja kuivatasin ürdid, palju tugevam lõhn ja maitse kui poe omadel, mõnus :). Kes tahab muid ürte veel, siis palun.
Nüüd tõsta pann kõrvale ja võta uus pann, pisem. Tule teha valge kaste, ehk bechamel. Sulata või pannil, lisa juurde jahu ja vispelda kõik kokku, tunned et läheb raskeks, siis aegamisi lisad piima ja segad hoolikalt, taheneb päris mõnusalt. Mulle meeldib lisada sellele kastmele muskaatpähklit, annab mõnusa nüansi, lisaks muidu ka soola ja pipart.
Kui mõlemad kastmed on valmis, (võib ahju sooja panna) siis mina hakkan rullima pastat lehtedeks, kui kasutad paki lasanjelehti, siis saad hakata juba kokku panema. Oluline on, et kõige alumise kihi alla ka panna veidi tomatikastet, muidu hakkab alumine kinni vormi külge. Ja egas siis muud keerulist, alla veidi kastet, siis rullitud pastalehed, siis uuesti tomatikaste, sorts bechameli lusikaotsaga, jälle pastalehed, tomatikaste jne, kuni viimane kiht peab jääma pastalehed ja suurem osa bechameli kastet, sinna peale juust ja veel juustu 😀 kes tegelikult tahab rohkem, võib alati rohkem panna, kui juba süüa rammust siis mõnusalt ikka. Küpsetada siis 180-200 kraadises ahjus, 10-15 minutit, kui on valmis ostetud plaadid, siis küpsetada kauem ja teha mahlasem kaste, kuna nad imevad vedelikku rohkem sisse kui värskelt valmistatud pasta.
Kes eriti ei taha süüa köögivilju, siis võib neile sokutada sinna tomatikastmesse sisse mida iganes, mina riivisin porgandit, aga võib veel terve hunniku suvikõrvitsat riivida ja keegi ei saa arugi, kuna tomat domineerib. Annab lihtsalt mahtu ja mahlasust. Nii et sahker-mahkerdamise ruumi on selle toiduga küll.

Pisut pastatainast jäi üle, nendest tegin mingid imelikud kujundid, ei tahtnud ära visata, tulid välja nagu pasta-krõpsud.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*