Šokolaadi brownie puuviljasalatiga

Kuna tulemas on järjekordne kommertspüha valentini/sõbrapäeva näol, kus jäetakse mulje, kui mingit vidinat või muud pudinat oma kallimale ei osta, siis sa teda ka ei armasta. Igatahes, sellega kaasa minna pole mõtet, palju parem on ise teha mingisugune üllatus, mis on väga otstarbekas ja praktiline – pakkuda kõhutäit. Tuntud afrodisiaakum – šokolaad on siinkohal võitja. Pluss, ükskõik mis isevalmistatud asi pakub suuremat rõõmu kui mingi nipsasjake.

Vaja on:
200 g tumedat (70%) šokolaadi
250 g võid
40 g kakao pulbrit
65 g jahu
115 g tuhksuhkurt
3 muna
0,5 tl küpsetuspulbrit

Ahi 180 kraadi juurde sooja. Soovitav on võtta 24 cm läbimõõduga ruudukujuline pann, (ja katta küpsetuspaberiga) mul oli suurem ümmargune vorm, seega läks mul küpsetamine veidi metsa, aga selle all ei kannatanud miskit muud, kui pisut väljanägemine :D. Siis oleks tore kui on võtta 2 plekk-kaussi, ühte kaalud šokolaadi ja või, teise valad kuuma keeva vee, siis asetad šokolaadi-või segu keeva vee kohale. (Vahepeal kui vesi alt ära jahtub, keedad veidi vett juurde, see variant on seetõttu hea, et šokolaadil ei ole võimalust ära kõrbeda ja ta sulab parajal temperatuuril). Vaikselt segu sulab. Võtad uue kausi ja sõelud sinna jahu; kakao pulbri, tuhksuhkru ja küpsetuspulbri. Segad läbi. Selleks ajaks peaks šokolaadi-segu olema sulanud, sinna juurde kallad jahusegu ja segad ühtlaseks. Kui on ühtlane, lisad järjest ühekaupa munad, iga muna järel jälle segad. Tuleb selline mõnus konsistents. Valad vormi ja surkad ahju. Minul oli ahjus umbes 15-20 minutit, oleneb jälle ahjust. Hea on hambaorgiga kontrollida, ta ei tohi tulla välja täiesti puhtana, muidu on brownie üleküpsenud. Siis on vaja tal veel jahtuda, kui on kiire siis võib ta jahtunust peast panna sügavkülma, ma panin, siis sai paremini lõigata.

Sulanud või ja šokolaad / kakaopulber;jahu;tuhksuhkur;küpsetuspulber

Lisaks kes on kuivatatud puuvilja või pähklite fännid, siis neid saab ka siia väga edukalt lisada. Kui šokolaadi-või segu on sulanud, siis surkad oma viljad ja pähklid sinna sisse ja siis alles jahusegu. Igaüks saab enda maitsejärgi neid browniesi kujundada.

Puuvilja salatiks hakkisin kokku mangot, ananassi ja sügavkülmutatud maasikaid, ei lisanud suhkurt ega sidrunimahla, särasid omaenda maitsega piisavalt.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*