Praeliha tatraga

Leidsin sügavkülmast jällegi metssealihalõike, kartuleid koorida polnud isu, kuivaine kapis istus üks tatrapakk ja nii see teostus tuligi. Kuna ulukiliha on madalarasvasisaldusega, kasutasin mõnusas koguses võid, kui kasutad kodusiga, siis võid nii palju tarvis pole. Ulukilihal on omapärane maitse, seega mulle paljast soolast-piprast ei piisa, meeldib ikka rohkem nüansse leida, niisiis otsisin igasugused vürtsikad maitseainepulbrid välja.

Vaja on:
4 spl võid + pärast veidi veel
2 sibulat
6-7 päikesekuivatatud tomatit õlis
0,5 kg metssealiha
endale sobiv kogus tatart
sool;pipar
2 tl terava paprika pulbrit
1 tl jahvatatud habanerot
2 tl tandoori masala maitseainesegu
Kõigepealt pannile 4 spl võid, selles mõnusalt praadida sibul ja päikesekuivatatud tomat, siis lisada liha, kaas peale ja lasta neil seal natuke olla. Samal ajal võid välja otsida tatra ja ta keema panna. Võib lihale lisada soola ja maitseaineid, isegi pisut vett kui jõle kuivaks kisub, peab veidi ikka mahlasem olema. Liha põhimõtteliselt valmib iseenesest, siis polegi muud kui teha otsus kas tatar ja liha panna kokku või süüa eraldi. Mina panin kokku, sest siis tõmbab tatar mõnusad lihamahlad endale külge, kuigi väljanägemine võib olla kannatab, aga see igaühe enda otsus :D. Nüüd on see koht kus pisut veel võid vaja lisada. Kuna meil ta vürtsikas, siis on hea süüa kõrvale värsket kurki või hapukoort.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*