Ahjupasta hakklihaga

Kiiresti valmiv lõuna-õhtusöök, mis ei jäta kedagi külmaks, kellele siis ei meeldiks makaronid, hea kaste ja juust? Mina peidan alati tomatikastmetesse ära lisa-köögivilju (nt porgandit, suvikõrvitsat), mis annavad magusust ja mahlasust juurde, kuid keegi täpselt ei mõista kas on ja kui palju on, sest tomatimaitse domineerib. Ja loomulikult ei ole seda mõtet ju öelda :D.
Seda rooga saab väga edukalt ka teha eelmisel päeval ülejäänud makaronide või lausa pastaga, juust peale ja ahju, valmis niuhti :).

Vaja on:
250 g hakkliha (kasutasin seekord põdra oma)
1 sibul
3 küüslauguküünt
sool;pipar
sorts õli
150 g riivitud sügavkülmutatud suvikõrvitsat
u 250 ml kodu-tehtud tomatipastat
250 g täistera makarone (ei leidnud kapist muud)
200 g riivjuustu
näpuotsatäis kuivatatud ürte

Kõigepealt siis pott tulele ja vesi pasta jaoks keema lasta.
Samal ajal koorida sibulad, küüslaugud ja hakkida peeneks.

Hakkliha, tomatipasta, suvikõrvits

Siis panen ka panni tulele, lisan sutsu õli ja praen seal sibula-küüslaugu, lisan hakkliha ja praen niikaua kuni pole enam tooreid tükikesi. Lisan ka soola-pipart. Siis lisan suvikõrvitsa ja tomatipasta, ning segan segamini ja maitsestan veel, lasen vaiksel tulel podiseda. Panen nüüd ka ahju 200 kraadi juurde soojenema.

Kaste ja makaronid, vaja ühendada

Makarone tuleks keeta umbes kolmveerand aega sellest, mis paki peal kirjas on, sest siis nad jõuavad veel seda head tomatikastet ka endale sisse imeda. Kindlasti lisada ka pasta-keeduveele soola, öeldakse, et pasta-keeduvesi peaks olema meresoolasusega.

Valmis ahjuks

Siis makaronid kurnata ära ja siis otse ahjunõusse, sinna peale kaste, segada segi, lisada juust ning ahju. Mina lasin 200 kraadi juures küpseda u 10 minutit ja siis keerasin grilli-režiimile ja lasin niikaua et juust oleks pealt mõnus kuldne.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*