Kana-klimbisupp vol.2

Üks kana-klimbisupi retsept mul juba on, aga eks häid suppe mahub ikka ühte blogisse. Selle supi tegin ma pisut teistmoodi, röstisin maitsestatud kanarümba ahjus ära ja hiljem lisasin lihamahlad koos kanatükikestega kõik supi sisse. Ühesõnaga kui eeltöö on tehtud siis supp valmib imekiirelt.
Vol. 1 kana-klimbisuppi olen ka teinud.

Vaja on:
2 kanarümpa
4 tiiba
2 tl paprikapulbrit
pisut tüümiani
2 tl tandoori mix segu
sorts õli
sool, pipar
1 sibul
1 küüslauguküüs
3-4 porgandit
u 2 l vett
4 suuremat kartulit
2 muna
sorts vett
pisut jahu
tilli

Maitsestatud rümbad ja tiivad, valmis
ahjuks

Kõigepealt tuleks rümbad ära maitsestada, ükskõik milliste maitseaine segudega, täpselt mis endale meeldivad. Siis panna ahi 200 kraadi juurde kuumenema ja lisada ahjupannile vett ning tõsta rümbad ahju. Seal nad peaksid ikka korralikult läbi küpsema, umbes 30-40 minutit.

Potipõhjas sorts õli, sibul, küüslauk,
porgand

Mina suppi sama päev ei teinud, seega jahutasin panni maha, tõmbasin kile peale ja panin külmikusse.
Siis kui suppi hakkasin tegema, hakkisin sibula ja küüslaugu peeneks ja porgandid ratasteks.
Poti põhja lisasin pisut õli ja praadisin sibula-küüslaugu pisut läbi, nii et segu oleks aromaatne kuid mitte kõrbenud, lisasin porgandi ja kuumutasin veelkorra läbi. Siis lisasin u 2 liitrit keevat vett ja jätsin madalale tulele podisema. Hakkisin suhteliselt suvaliselt ka kartuli ja panin potti.
Siis hakkasin puhastama rümpa ja tiibu lihast, seda saab täiesti normaalse koguse. Kes supi fänn ei ole, tehku lihtsalt kanasalatit.

Liha saab üpriski palju
Kes suppi ei taha, tehku kanasalatit 🙂

Siis lisasin potti kogu puhastatud kana ja kõik pannimahlad, võib isegi veel keeva veega panni üle loputada, et saaks kõik hea mandi kätte.
Nüüd hakkasin tegema klimbitainast, selleks kaks muna kaussi, klopi lahti, sorts vett ja pisut jahu, soola, pipra keerud ja valmis ta ongi. Võimalikult vedel, et hoiaks klimp ennast koos kuid ei oleks liialt kõva. Enne klimpide supi sisse panekut teen ma supilusika kuuma puljongi sees kuumaks, siis tulevad klimbid hästi lusika küljest lahti.
Kes tahab rammusamaid klimpe, võib supi pealt ära riisuda rasva ja selle vee asemel klimbitainasse panna, klimbid tulevad veelgi hõrgumad. Igatahes see supp läheb alati peale igas vanuses inimestele, nii suurtele kui väikestele :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*