Kanapada köögiviljadega

Mida külmem õues, seda suurem isu on teha/süüa igasuguseid pajaroogi, kõik küpsenud ühes potis mõnusalt pehmeks. Kasutasin siis kana koibi ja kintse ja köögiviljadest osutusid valituks olemas olevad: porgandid, kaalikas, kartulid ja kõrvits, ilusad sügisvärvi köögiviljad. Kuid loomulikult võib potti panna kõiki endale südamelähedasi või lihtsalt ära kasutamist vajavaid köögivilju :).
Ahjus oli ta mul u 2,5 tundi, selle aja peale oli kana nii pehme et vaja vaid kahvlit näidata ja juba mureneb. Minule tegi see pada igal juhul kõhule pai :).
Söönuks sai 4 inimest, igaüks ühe koiva ja ühe kintsu.
Vaja on:
4 kanakintsu
4 kanakoiba
pisut võid
1 kaalikas
4 porgandit
veerand pisemast kõrvitsast
4 väiksemat kartulit
vett
sool;pipar
soovi korral maitserohelist

Ahi 170 kraadi juurde soojenema.

Kana, porgandid, kaalikas, kõrvits

Kõigepealt panin ahjupoti pliidile ja praadisin pisut kana läbi võiga ja lisasin soola, pipart, seda selleks et maitsestus juba hakkaks toimuma. Samal ajal koorisin ja tükeldasin suhteliselt suurelt porgandid ja kaalika. Viimaseks kihiks panin kõrvitsa. Siis lisasin umbes kaks tassitäit vett ja ahju ta läkski.

Lisatud kartul

Umbes 1,5 tunni pärast lisasin ma kartuli ja kontrollisin maitsestust. Muidu kui kohe alguses kartuli panna, siis ta küpseb pudruseks. Lisasin veel soola ja pipart ning panin ahju tagasi.
Kui 2,5 tundi täis sai, siis olid kõik köögiviljad pehmed, kana hõrk ja algul lisatud vesi muutunud maitsvaks köögiviljaseks puljongiks.
Serveerimiseks võib kasutada endale meelepäraseid maitserohelisi.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*