Mee-tšilline kana

Parajalt magus, tuline, soolakas, suussulav ja põnev, meie peres täielik hitt. Jällegi võimalus kuidas kasutada ära kanafileed, et teha midagi teistsugust. Kes pole vürtsiga sina-peal, ei pea tšillit palju panema või võib asendada hoopis tuttava musta pipraga. Kõrvale serveerisin nuudleid muna ja köögiviljadega.

Koguseliselt jätkus täpselt 4le inimesele õhtusöögiks.
Vaja on:
4 kanafileed
4 spl maisitärklist
õli
1 tšilli (cayenne) koos seemnetega
3 küüslauguküünt
2 kuhjaga spl tahket mett (vedelat 3-4 spl)
2 spl sojakastet
paar keerdu soola ja pipart
Kana ja maisitärklis
Kõigepealt tükeldada filee, suupärased tükid. Siis segada nad läbi maisitärklisega, nii et iga tükike on maisitärklisega koos.
Siis praadida pannil pisut rohkemas õlis kui tavaliselt tükikesed läbi, ei tasu panni üle koormata kanaga, siis nad ainult hauduvad ja ei prae. Mina tegin kahes jaos ja siis oli täitsa ok.
Siis valmis kanatükikesed köögipaberile nõrguma.
Nüüd tuleks hakkida tšilli ja küüslauk võimalikult peenikeseks.
Praetud kana
Tšilli, küüslauk ja mesi
Õli pannile ja tšilli, küüslauk pisut läbi praadida, et muutuksid aromaatseks ja ei oleks enam toored. Siis lisada mesi, sulab ilusti üle panni kohe ja seob ennast tšilli-küüslauguga üheks. Siis lisada sojakaste, läbi kuumutada ja siis kui segu on ühtlane, lisada juurde kogu kana, ning läbi segada. Kogu kaste hakkab kohe kanale külge ja katab mõnusa maitsega. Kui on vaja veel soola, pipart (mina tundsin et oli vaja), siis lisada ka see ja ongi valmis serveerimiseks.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*