Väga hea moos, kus domineerib õuna maitse, kuid mahtu ja magusust annab juurde kõrvits. Tegemine on lihtne ja vähe vaeva nõudev, aga kuna moos tuleb väga tihke, siis lisasin ma juurde õunamahla mis tegi konsistentsi paremaks ja õunamaitset tugevamaks. Kes tahab võib ka lisada igasuguseid põnevaid vürtse (kaneel, ingver, muskaatpähkel, apelsinikoor jne), kuid mina jätsin ta naturaalsena, sest siis on võimalus igakord uus nüanss anda.
Siis ahi 190 kraadi juurde soojenema ja kõrvitsa-õuna tükid ahjupannile ja ahju küpsema 20-30 minutiks. Mõlemad viljad küpsevad selle ajaga pehmeks.
Siis võtan oma kannmikseri ja püreestan nad ära, siis saadud segu potti.
Ainult kõrvits ja õun |
Pean ära mainima, et tuleb väga paks moos ja tänu sellele ei saa teda hästi kuumutada, käitub nagu kuum laava ja enne läheb alt kärssama kui pealisosa kuumeneb. Mina tahtsin seda segu panna purki ja süüa talvel, seega ma otsustasin lisada õunamahla, mis teeb õuna maitse tugevamaks ja moosi vedelamaks. Lisasin ka pisut suhkrut, sest suhkur toob maitseid paremini välja.
Lisatud õunamahl |
Siis sättisin ahju purgid ja kaaned 100 kraadi juurde steriliseeruma ja panin segu purki.
Mulle väga meeldib talvel süüa kreeka jogurtit koduste moosidega hommikusöögiks, kuid pole ka välistatud et mõni moosipurk purukoogiks muutub :).