Tšillised kurgid – purki

Tšillised kurgid on neile kes tahavad lisada elule särtsu. Talvel on hea võtta sahvrist vürtsikat kurgisalatit ja lisada kas prae kõrvale või võileiva vahele. Meie peres on tšillise toidud austajaid, nii et peab neile ka meele järele olema. Kasutasin viilutamiseks köögikombaini, mis teeb elu oluliselt lihtsamaks. Tšillid on meil oma kasvuhoonest, nii et ma tean nende vürtsikuse astet, iga tšillisort on erinev, nii et tuleb ise jälgida.

Kes tšilliga sina peal ei ole, saab teha klassikalises marinaadis kurgisalatit.
Vaja on:
1 kg kurki
2 küüslauguküünt
1 suurem sibul
3 spl jämesoola
5 spl suhkrut
3 spl 30% äädikat
0,5 l vett
1 tšillikaun (cayenne) koos seemnetega
Kõigepealt koorida ja hakkida suvaliselt sibul, küüslauk ja tšilli. Siis võib valmis keeta marinaadi, selleks panna potti kõik peale kurkide: vesi, sool, suhkur, äädikas, küüslauk, sibul, tšilli ja lasta keema ning jätta madalale tulele kaane alla podisema (u 10 minutiks).
Marinaad
Selle aja jooksul kui marinaad keeb, tuleb tegeleda kurkidega, pesta ja lõigata ära taimekülge kinnituv sabake. Siis viilutasin ma köögikombainis nad ratasteks. Kui see kõik on tehtud, tuleks välja otsida purgid ja kaaned, ning panna ahju 100 kraadi juurde steriliseeruma.
Kurgid lisatud marinaadi
Nüüd võib lisada viilutatud kurgid marinaadile ja läbi segada, et iga kurgike saab marinaadiga kokku. Pisut aega (u 4-5 min) võib veel kuumutada aga siis tuli kinni keerata ja hakkata kurke purki panema. Üritan jälgida et igasse purki satuks umbes samapalju tšillitükikesi, sest siis tuleb kõigil ühtlane vürtsikus. Kõigepealt surun purki kurgid ja siis hiljem kallan peale marinaadi vedeliku, et oleks purk ilusti täis ja ei jääks õhuvahesid. Siis kaas tugevasti peale ja valmis ta ongi.
Kui purgid on jahtunud, viin ma nad sahvrisse oma aega ootama :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*