Paneeritud suvikõrvits

Suvikõrvits on suhteliselt lahja ja maitsetu köögivili, seega tuleb anda talle vunki juurde. Mina paneerisin suvikõrvitsa viile jahus, munas ja panko riivsaias, lisasin maitseaineid ja pisut ürte, praadisin õlis ja tulemus oli imehea. Pealt soolakas, krõbe, seest magus ja pehme, kuid mitte lödi. Niiviisi suvikõrvitsat tehes pöörab ka kõige suuremad vastalised ringi. Kes jälgib kaalu, võib samamoodi paneerida, pealt pisut õliga pintseldada ja panna ahju, tulemus nii krõbe ei tule, kuid maitsev ikka :).

Vaja on:
1 noor suvikõrvits
pisut jahu
2 muna
panko riivsaia või tavalist riivsaia
sool;pipar
tüümiani
õli

Kõigepealt lõikasin suvikõrvitsa ratasteks, siis panin esimesse kaussi jahu, lisasin ka soola ja pipart, teisse kaussi kloppisin lahti kaks muna, lisasin soola ja pipart ja kolmandasse kaussi panin riivsaia ja tüümiani, ning segasin läbi.

Paneerimisliin
Suvikõrvits-jahu-muna-riivsai

Siis hakkab liin tööle, suvikõrvitsa ratas jahusse, siis munasse, viimasena panko riivsaia sisse ja taldrikule oma aega ootama. Korrata niikaua kuni suvikõrvitsa rattaid on.
Siis panin panni kuuma, lisasin nii palju õli, et terve pann oleks kaetud ja siis praadisin mõlemalt poolt paneeritud suvikõrvitsa ära, nii et oleks ilus ja kuldne.
Ja serveerisin koheselt, ning koheselt sai taldrik ka tühjaks, mis ongi kõige suurem rõõm :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*