Röstitud tomatitest supp

Tomat on üks universaalsemaid köögivilju, kulub teda igalepoole. Röstides muutub tomatimaik veelgi sügavamaks ja lausa umamiseks. Muud kunsti pole kui kõik koostisosad pannile ja anda kuuma. Lisasin ka mõne basiiliku varre ja mõne parmesani killu, mis jäid pesto tegemisest lihtsalt üle. Võib lisada ka muid meelepäraseid maitsetaimi (tüümian, petersell). Hiljem kui tomatid on piisavalt röstitud, blenderdan ma segu peeneks (mitte täitsa püreeks, see mulle ei meeldi), jätan nii et pisut ikka hamba all on tunda tekstuuri, siis lisan veel topsitäie merevaiku, mis annab kreemisust juurde ja valmis ta ongi. Igatahes meie peres oli see supike hitt :). Ja oli põhjust sahvrist tolmukihi alt välja otsida supitirin, millest on supi eriti kaunis serveerida.

Vaja on:
Pannitäis tomateid (väikseid-suuri-värvilisi)
3 küüslauguküünt
2 väikest sibulat
mõni basiilikuvars (valikuline)
paar killukest parmesani (valikuline)
pisut rapsiõli
sool;pipar
1 topsike merevaiku
pisut suhkrut

Suuremad tomatid ma lõikasin pooleks ja eemaldasin varre, kirsstomatid jätsin enamus terveks kuid mõne suurema lõikasin ka pooleks. Erinev suurus ongi põnev, sest siis on röstimis aste erinev ja maitse tuleb mitmetasandilisem.
Lisasin ahjupannile tomatid, pisut väiksemaks lõigatud küüslauguküüned ja sibulad, basiilikuvarred, parmesanitükid, sorts õli ja sool, pipar.
Küpsetasin neid 200 kraadi juures umbes 35-40 minutit, pöördõhuga.

Valmis minema ahju

Siis eemaldasin basiilikuvarred ja parmesani tükikesed.

Lisatud merevaik
Valmis röstitud

Kallasin tomatid koos pannimahlaga kannmikserisse ja lasin masinal niikaua töötada kuni polnud enam suuri tükke, päris peeneks ma teha ei soovi, sest ma pole lihtsalt püreesuppide fänn.

Supike külalisi ootamas

Siis segu potti ja tulele, lisasin merevaigu ja ootasin keemiseni, et saaks maitsed paika, lisasin soola, pipart ja suhkrut maitse järgi. Ja valmis ta oligi, kindlasti tuleb teda süüa kuumalt, siis on maitsed kõige paremini tunda, kõrvale sobis väga hästi tükike head ciabattat, millega viimane supikröömike taldrikust kätte saada :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*