Nuudlid muna ja köögiviljadega

Meie pere kõige lemmikum nuudliroog. Kes fännab Aasia kööki on kindlasti väljas söömas käies endale vähemalt ühe kausitäie nuudleid tellinud. Tore on ka seda rooga kodus teha, täpselt enda eelistuste järgi, ma näiteks alati lisan rohkesti köögivilju. Kasutasin munanuudleid ja köögiviljadest porgandit ja tavalist kapsast. Vürtsi lisasin oma kasvatatud tšillidega, mis on sügavkülma tallele pandud. Koguseliselt jätkub neljale ja pisut jäi üle :).

Vaja on:
u 250 g munanuudleid
1 pisem tšilli/sorts sriracha tšillikastet (valikuline)
1 suurem küüslauguküüs
1 pisem sibul
sorts rapsiõli
u 4 keskmist porgandit
veerand valget peakapsast
3 muna
u 7-8 spl sojakastet
sorts seesamiõli
u 2 tl kalakastet
u 2 spl austrikastet
u 2 spl riisiäädikat
paar keerdu musta pipart

Parim nuga köögiviljade lõikumiseks

Kõigepealt tuleks lõikuda porgand ja ribastada kapsas, täpselt sellised tükid nagu teile endile meeldivad. Ma lõikan alati pisut paksemad, sest tahan kindel olla et hiljem oleksid nad ikka krõmpsuvad. Siis tuleks ka peeneks hakkida tšilli, küüslauk ja sibul.

Tšilli, küüslauk, sibul, õli pannil,
lisatud porgand ja kapsas

Järgmisena panen ma tulele vee munanuudlite jaoks.

Munanuudlid keemas

Siis tuleks panna pann kuuma, sorts rapsiõli ja esimesena kuumutan tšilli, sibula ja küüslaugu läbi, tuleb juba väga mõnusat aroomi, pruuniks ei tasu lasta. Siis lisan juurde porgandi ja kapsa ning segan läbi, kuumus tõmbab läbi ja köögiviljad pehmenevad pisut.
Selleks ajaks peaks vesi juba keema ja lisan oma munanuudlid, oluline on et nad saaksid valmis selleks ajaks kui mul on neid pannile panna vaja, pisut ajaplaneerimist tuleb teha.

Pehmenenud köögiviljadele lisatud muna

Köögiviljade keskele teen ma augu ja löön sinna kolm muna, mida ma lihtsalt segan porgandi ja kapsa sisse niikaua kuni muna on hüübinud. Nüüdseks peaks olema munanuudlid pehmed ja lihtsalt tõstan nad otse tangidega pliidil potist pannile, kõik keeduvesi mis kaasa tuleb on okei.
Siis läheb maitsestamiseks, need kastmekogused on mul üsna huupi, kuna ma ise neid tegelikult nii täpselt ei mõõda, vaid teen tunde järgi. Lisan soja, seesamiõli, kalakastme, austrikastme ja riisiäädika, tõstan nuudleid läbi, et maitsed iga nuudliribani jõuaks. Siis maitsen ja kui ma olen rahul siis ongi valmis, kui miskit tundub vähe lisan aga juurde. Viimasena lisan ka natuke musta pipart.
Võib süüa lisandina või täiesti iseseisva söögikorrana.

Enamasti teen ma nuudlite juurde seafileed tihkes sojakastmes.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*