Mõnusalt kreemine ja soolakas dipikaste krõpsude, juurviljade või liha kõrvale. Mina kasutasin teravuse andmiseks meie head kanget sinepit, võib kasutada ka mädarõigast, küüslauku või tšillit. Konsistents tuleb hea tihke ja teda saab ette teha, panna külmkappi tõmbama ja siis õhtul lauale anda. Eriti hea variant on siis kui tulevad külalised ja grilliga läheb veel aega, siis mõnus krõmpsutada juurikaid või/ja krõpsu hea soolaka dipikastmega.
Vaja on:
6-8 spl pehmet feta juustu (oleneb kui soolakat tahad)
1 tops 370 g kreeka jogurtit
0,5 sidrunimahl
2 spl rapsiõli
1 tl kanget sinepit (või mädarõigast, või tšillit, küüslauku või hoopiski magusat sinepit, oma valik)
1-2 tl suhkrut
mõned korralikud keerud musta pipart
maitserohelist (kasutasin aias kasvavat murulauku)
sinepiseemneid kaunistuseks
Kõik dipikastme koostisosad |
Tegemise võimalusi on mitmeid, kas kaalud kõik kaussi kokku ja annad kätele valu, et segada kokku kaste või kasutad köögikombaini/saumikserit mis garanteerivad tükivaba dipikastme. Mind need mõned fetatükid ei häiri ja seega andsin käele hagu ja segasin lusikaga kõik koostisosad kokku.
Ühesõnaga kõik koostisosad kaussi, segada ja ongi valmis.
Ja sisse dippida võib kõike mis meeldib, mina lähenesin klassikaliselt, lõikusin porgandit, kurki ja avasin kahe erineva maisikrõpsu pakid ja dipivaagen valmis oligi :).