Kohupiima-rabarberi purukook

Nostalgilise hõnguga koogike, mida ei pea tingimata tegema rabarberiga, kuid kuna rabarber on oma varrekese maa seest välja surunud, siis tuleb ta ära süüa. Selle retsepti järgi on täiesti võimatu, et tuleks mitte mahlane kook, nii et kindel õnnestumine on garanteeritud. Meie pere sõi ja kiitis kuid vaieldi suhkrukoguse üle, ühe jaoks oli paras, teise jaoks suhkrut pisut vähe, eks võta siis näpust kummal õigus on, tuleb ise katsetada ja oma pere jaoks paika timmida :).


Vaja on:
Muretaigen:
100 g külmkapi külma soolast võid

70 g suhkrut
175 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Või, suhkur, jahu, küpsetuspulber
Lisatud muna

Muretainast on kõige kergem teha köögikombainiga, selleks kaalun sinna või, suhkru, jahu ja küpsetuspulbri, lasen neil seguneda ja siis lisan muna. Masin viskab taina ühte kohta kokku ja valmis kasutamiseks ta ongi. Surun ta kätega 26 cm lahtikäivasse koogivormi. Mina eelküpsetan põhja, kuna siis on põhi krõbedam, selleks kuumutan ahju 210 kraadini ja lasen tal umbes 5-6 kuumas ahjus küpseda, kuni pealispind on kuldpruunikas, siis võtan välja ja jätan oma aega ootama. Nüüd on aeg teha valmis täidis.

Kohupiim, hapukoor, suhkur, muna, vanillisuhkur, vaja ainult
 mikserdada

Täidis:
300-350 g – u 2 vart rabarberit
1 spl tärklist

300 g teralist maitsestamata kohupiima
100 g hapukoort 10% 
3 spl suhkrut
3 muna
1 tl vanillisuhkrut

Purukate:
60 g külma soolast võid
60 g jahu
25 g suhkrut

Eelküpsetatud muretaigen, kohupiima
kiht, rabarberikiht ja uuesti kohupiima
kiht

Kõigepealt tuleb tegutseda rabarberiga, koorida-tükeldada ja jätta 2 spl suhkruga seisma.
Siis asun kohupiimasegu juurde, selleks lisan kõik koostisosad kaussi kokku ning mikserdan segamini. Jätan seisma.

Puru peale ja ahju

Rabarberitelt tuleks ära kallata välja tulnud mahl ja segada juurde 1 spl tärklist.
Purukatteks näppida lihtsalt või, jahu ja suhkur kokku, nii et tekib puru, mul umbes selline kogus puru kulus ära.
Nüüd võib ka ahju soojenema panna 180 kraadi juurde.
Siis kook kokku, põhjale valan peale pool kohupiimatäidist, siis kõik rabarberid siis uuesti pool kohupiimatäidist ja viimasena peale puru. Siis küpsetada eelkuumutatud ahjus 40-50 minutit, olenevalt ahjust, kui kook pisut võdiseb siis see on okei, hiljem jahtudes ta taheneb kenasti.
Meil tuli söödik juba enne seda kallale kui kook täiesti jahtunud oli, kuid kooki sai ilusasti lõigata. 🙂

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*