Heeringasalat hapukoorega

Heeringasalat hapukoorega, kuhu lisasin ka kiirelt marineeritud sibulat, mis muudab selle salati kepsakaks. Tegemine on ülilihtne ja kiire, nii et sobib eriti hästi kevadel ja suvel lõuna-õhtusöögi lauale. Suvel ju tahakski midagi kerget, külma ja soolast, kõrvale saab keeta värsket kartulit või lõigata paar kääru leiba ja kõht ongi täis.
Koguseliselt piisas 2-3 sööjale.
Vaja on:
1 keskmine sibul
2 tl suhkrut
1 tl 30% äädikat
4 heeringafileed (ostame alati heeringaid õlis)
u 250 g hapukoort 10%
keedumuna
(nii palju kui endale meeldib, ma keetsin ühe ja panin ta heeringasalati peale)
kaunistamiseks murulauku

Keedan ka mune nii palju kui tarvis, tegin siia 7-8 minuti muna, hakkan aega arvestama siis kui vesi munadega keema tõuseb. Kõigepealt marineerin kergelt sibula, selleks koorin ta ära ja lõikan pooleks ja siis poolkuudeks (mulle meeldivad siin salatis suuremad sibulatükid, kellele ei meeldi, lõigaku aga väiksemaks). Siis panen nad kaussi ja lisan suhkru ning äädika, mudin natuke ja jätan seisma.

Sibul, suhkur ja äädikas
Järgmisena lõigun heeringa ja panen ta suuremasse kaussi ja lisan hapukoore. Maitsen ka sibulat ja kui ta on täpselt parajalt-kangelt magus-hapu siis lisan ka tema salatisse.
Heeringas, hapukoor ja marineeritud sibul


Segan kõik läbi, rohkem maitseaineid ma ei pea vajalikuks lisada ja see salat on täpselt nii hea ja tasakaalus maitsetega et kaob laualt ruttu, minu 2,5 aastane tütreke sööb ka heameelega, heeringas, kilu ja lõhe on ta lemmikud :). 

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*