See ei ole niivõrd retsept kui pigem meeldetuletus, et saab panna meelepärased või kasutamist vajavad juurikad ahjupannile, peale meelepärane kana, liha, soolaliha, kala või lihtsalt jätta juurikad, panna ahju ja natuke rohkem kui tunni aja pärast hea soe söök olemas.
Minul on tavaline kartul, porgand ja sügavkülmast leidsin aedube. Külmikus marineerus mul kana, alati ostan terved maitsestamata kanad ja tükeldan nad ise portsjonite järgi, rohkem saab lugeda selle kohta siit.
Lisandiks tegin tomati-kurgi hapukooresalati 🙂
Vaja on:
u 10 kartulit (arvestan tavaliselt u 2-3 tk sööja kohta, oleneb sööja suurusest :D.)
4 porgandit
1 pakk aedube (valikuline)
sool, õli, pipar
4 kanatiiba
4 kanakintsu
4 kanakoiba
Kartul, porgand, aeduba õli, sool |
Kana oli mul juba ööpäev olnud marinaadis, kuhu ma panin ainult, soola, õli ja ise tehtud õunaäädikat.
Panen ahju 180 kraadi juurde kuumenema.
Siis koorin ja tükeldan kartulid ja porgandid, vaatan et saaks enamvähem ühepaksused, siis saavad küpseks üheaegselt. Lisan ka aedoad. Lisan õli, soola ja segan läbi. Siis asetan peale kanatükid.
Ja ahju ta lähebki.