Lihtne ahjuroog kanaga

See ei ole niivõrd retsept kui pigem meeldetuletus, et saab panna meelepärased või kasutamist vajavad juurikad ahjupannile, peale meelepärane kana, liha, soolaliha, kala või lihtsalt jätta juurikad, panna ahju ja natuke rohkem kui tunni aja pärast hea soe söök olemas.

Minul on tavaline kartul, porgand ja sügavkülmast leidsin aedube. Külmikus marineerus mul kana, alati ostan terved maitsestamata kanad ja tükeldan nad ise portsjonite järgi, rohkem saab lugeda selle kohta siit. 
Lisandiks tegin tomati-kurgi hapukooresalati 🙂
Vaja on:
u 10 kartulit (arvestan tavaliselt u 2-3 tk sööja kohta, oleneb sööja suurusest :D.)
4 porgandit
1 pakk aedube (valikuline)
sool, õli, pipar
4 kanatiiba
4 kanakintsu
4 kanakoiba
Kartul, porgand, aeduba
õli, sool
Kana oli mul juba ööpäev olnud marinaadis, kuhu ma panin ainult, soola, õli ja ise tehtud õunaäädikat. 
Panen ahju 180 kraadi juurde kuumenema.
Siis koorin ja tükeldan kartulid ja porgandid, vaatan et saaks enamvähem ühepaksused, siis saavad küpseks üheaegselt. Lisan ka aedoad. Lisan õli, soola ja segan läbi. Siis asetan peale kanatükid. 
Ja ahju ta lähebki.
Valmis ahju minema

Kui on umbes 45 min möödas, siis ma segan natuke juurikaid ja keeran kanatükid teistpidi ja maitsen ka, kas soola on saanud juurikatele piisavalt. 

Kogu krempel oli mul ahjus 1:15, siis oli kõik pehme ja küpsenud.

u 45 minutit olnud, vaja juurikaid segada
ja kanatükid teistpidi keerata

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*