Kellel kasvab aias rabarber, siis peale mitut koogi tegu tahaks midagi veel neist teha. Lihtne ja kiire variant on teha üks mõnus värskendav jook, mis mõjub väga kosutavalt peale õuetööde tegemist. Kes eelistab kihisevat jooki, siis kasutagu gaseeritud vett ja saabki naturaalse limonaadi. Mina oma rabarberivart ei koorinud, sest siis tuleb joogi värv ka ilusam.
Vaja on:
1 jäme koorimata rabarberivars
u 3 tl suhkrut
u 1 l kraanivett või gaseeritud vett
Kõigepealt siis rabarber korjata ja pesta. Siis lõikuda õhukesed viilud, panna pudelisse või purki ja lisada juurde suhkur. Jätta nad natukeseks seisma, siis suhkur tõmbab rabarberist mahla välja. Kui on väga kiire siis võib rabarberitükke suhkruga pisut muljuda, nuiaga näiteks, siis toimub see protsess rutem.
Kui juba mahl on eraldunud, siis kallata peale vesi (soovitavalt külm), raputada natukene pudelit ja valmis joomiseks ta ongi :).
Rabarberist olen teinud veel: rabarberimoosi , kohupiima-rabarberi purukooki , rabarberikooki kookosega