Šokolaadivaht

Väga lihtne magustoit mida saab jällegi igaüks enda maitse järgi sobivaks tuunida. Ainult kolm koostisosa ja õhuline šokolaadine vaht ongi olemas, mõned nipid-trikid, et kindlasti õnnestuks (räägin siin puhtalt oma luhta läinud kogemustest ja kuidas ma neist õppisin :D). Mõni väidab, et ei ole õige šokolaadivaht ilma munata, aga minu arust saab täitsa õige ka ilma selleta. Parim sõber šokolaadil on minu arust vaarikas, seega on eriti paslik teda just vaarikate hooajal teha.
Sellest kogusest jätkub umbes-täpselt neljale inimesele.

Serveerimiseks kraapisin natuke šokolaaditahvli pealt laaste, lisasin oma aia vaarikaid ja pisut tuhksuhkrut lõpetuseks. Väga uhke maius, sõid nii mu lapsed kui ka mu vanemad, nii et magusus oli meie peres ilusasti kõigile paigas.

Vaja on:
200 g šokolaadi (mida kvaliteetsem seda parem tulemus, mina kasutan Callebaut-i 54,5% kakaosisaldusega šokolaadi, pole väga mõru aga ega ka liiga magus)
400 ml rõõska koort/vahukoort 35%
1 tl tuhksuhkrut


Kõigepealt panen kastrulisse vee ja siis vesivannil sulatan šokolaadi, mida aeglasemalt ta sulab, seda läikivam ja ilusam ta on, vesi on šokolaadi suurim vaenlane, seega tuleb jälgida, et kauss oleks kuiv ja ükski veetilk sisse ei tuleks, muidu läheb segu kohe klimpi.

Šokolaadinööbid valmis sulatuseks (200g)

Jätan šokolaadi vaikselt sulama ja vahustan vahukoore, lisan 1 tl tuhksuhkrut ja vahustan kuni ta hoiab oma kuju, liiale ei tohiks jällegi minna, muidu saad või.

Vahustatud vahukoor koos 1 tl tuhksuhkruga
Sulanud šokolaad

Siis kui šokolaad on sulanud ja vahukoor vahus, panen mina miksri ära, sest kui ma elektrilise mikseriga eelmine kord seda vahtu segasin, siis läkski kõik tükki, nüüd ma teen käsitsi ja tuleb kõik ilusasti välja.
Väikse nirega hakkan sulašokolaadi vahu juurde kallama ja samal ajal teise käega segan vispliga, jätkan kuni on šokolaad otsas. Ega ta niimoodi kausis väga apetiitne välja näe, aga selleks tulekski ta serveerida kuskile läbipaistvasse anumasse, tavalised klaasid või magustoidupokaalid on hea valik.

Valmis vaht. Suures kausis ei mõju ta väga isuäratavana, selleks tulekski ta kuskile klaasi või pokaali panna. Hea magustoit mida saab ka ette teha.

Lisandeid võib igaüks enda maitse järgi lisada, näiteks: mõnda kanget alkoholi (konjak, brändi, liköör), kohvisõbrad saavad lisada pisut kanget musta kohvi, pähklid sobivad ka siia, mina tegin puhta lõuendi, sest ei soovinud seekord mingeid muid asju lisaks :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*