Arbuusi-feta salat

Salat, mille kombo tundus mulle palju aastaid tagasi kahtlane, mõtlesin miks keegi peaks magusa arbuusi ja soolase fetajuustu ühte kaussi panema? Aga ometigi see TOIMIB imehästi ja ma olen selle salati suurim fänn. Lisasin juurde kurki, aiamaa ürte, natuke õli-äädika kastet ja kauss söödi tühjaks. Ette teha seda salatit ei tasu, kohe süües on ta kõige parem ja ilusam. Salat valmib üliruttu, kõige aeganõudvam oli arbuusiseemnete välja nokkimine, nii et kellel on võimalus, ostku seemneteta arbuus. 

Lisada võib ka näiteks rukolat, spinatit, punast sibulat ja endale meelepäraseid ürte. Klassikaline lisand siia on piparmünt, mis toob värskust ja krehvti juurde. (Mina muidugi lisasin ka oma lemmikut ürti – tüümiani, sest ilma temata ma ei saa) :).


Vaja on:
u 2 arbuusiviilu (eriti värskendavalt mõjus see salat kui arbuus oli külmkapi külm)
2 lühikest kurki koorega 
4 spl rapsiõli
2 spl punase veini äädikat (võib asendada valge veini äädika või sidrunimahlaga)
sool
pipar
u 4-5 spl fetajuustu (pudistan sõrmede vahel, ilusaid kuubikuid lõigata keeruline)
piparmünti
tüümian
Kõigepealt lõikan arbuusiviilud, siis lõikan kuubikud ja nokin noaotsaga kõik seemned välja. Arbuusikuubikutele lisan vaba käega lõigatud kurgitükid. 
Siis teen väikses kausis valmis vinegreti – lisan õli, punase veini äädika, soola, pipra ja segan segi ning kallan arbuusi-kurgi tükkidele peale. 
Õli, punase veini äädikas, sool, pipar
Natuke segan segamini, et maitsed ühineksid ja siis tõstan nad taldrikule, murendan peale fetajuustu, lisan peale ilusasti piparmündi lehed ja tüümiani lehekesed ning valmis söömiseks ta ongi.
Ma ikka üllatun, et see salat niiiii hea on ja kui ideaalselt sobib ta suveõhtu lauale, jahutav ja soolane, täpselt mida peale kuuma ilma või kuuma ilma ajal vajad. 

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*