Suvikõrvitsapirukas fetaga

Suvikõrvits on üks tore köögivili, kuna ta on ülimalt mitmekülgne. Ta on maitselt suhteliselt lahja ja mage, kuid seetõttu saab talle juurde anda igasuguseid maitseid ja panna teda peaaegu iga toidu (nii soolase kui ka magusa) sisse. Seekord ma tegin temast ühe mõnusa piruka, millele ma maitset ja vunki annan juurde feta juustuga. Pirukapõhjale lisasin juurde terve paki ricottat, mis minu arust teeb selle põhja eriti heaks, nii et kui suvikõrvits ja feta ei meeldi, siis soovitan põhja ikka proovida – lihtsalt teise täidisega :).

Tegin seda suvikõrvitsapirukat oma ümmarguses keraamilises vormis, mille diameeter on 28 cm.

Vaja on:
Põhi:
200 g jahu
100 g soolast külmkapi külma võid
200 g ricottat (terve pakk)
1 muna
soola – kui kasutad magedat võid

Köögikombainis või ja jahu

Kasutasin köögikombaini põhja tegemiseks, aga kel seda võimalust pole, saab ka käsitsi, jälgides sama järjekorda. Kõigepealt panin kombaini jahu ja või, ning lasin neil seguneda, nii et jahu ja või oleks pudedad. Lisasin juurde ricotta ja muna ning lasin masinal nii kaua töötada, kuni tekkis peaaegu ühte taignapallike ja masinal hakkas juba pisut raske.

Või-jahu segule lisatud ricotta ja muna

Siis vormin kätega ta palliks ja teen tööpinna jahuseks ja rullin ta vormi suuruseks. Mõnikord surun ka kätega ta vormi põhja, kui ma rullida ei viitsi, nii et julgelt talita tujude järgi.

Põhi on valmis minema külmikusse

Siis teen kahvliga augukesed ja panen ta külmikusse niikauaks kui ma valmistan ette täidise.





Täidis:
300-350 g suvikõrvitsat (mida noorem seda parem)
feta juustu (nii palju kui endale sobib)
3 muna
300 ml rõõska koort
sool;pipar

Kõigepealt lõikan suvikõrvitsa suupärasteks tükkideks, mulle meeldivad pisut suuremad tükid, siis jääb ta piruka sees krõmps ja seda ma tahangi.

Vahustatud munad, lisatud rõõsk koor,
sool ja pipar

Panen ka ahju 200 kraadi juurde kuumenema.

Suvikõrvits ja feta

Järgmisena vahustan kolm muna, lisan rõõsa koore ja soola;pipra. Soola kogus oleneb feta juustu kogusest, üle ei maksa soolata aga magedaks ei tasu ka jätta, nii et tunde järgi :D.

Nüüd tuleb pirukas kokku panna. Võtan vormi koos põhjaga külmikust välja ja lisan pisut kihiti suvikõrvitsa ja feta, ning kallan üle muna-rõõsakoore seguga.

Kõik komponendid ja valmis minema
ahju

Ahjus oli ta mul umbes 20 minuti kanti, küpsetusaeg jääbki sinna 20-30 minuti vahele, olenevalt ahjust, programmist ja vormi materjalist.
Kui kahtled valmiduses, sorgi natukene keskelt, kui on voolav siis las küpseb veel aga kui ta on mõnusalt võbelev siis võib välja võtta.

Teda sobib süüa nii soojalt kui külmalt, kõrvale sobib mõnus küps tomat otse kasvuhoonest. Ja kaunistamiseks kasutasin praegu üliilusti õitsevat aed-piparrohu õisi ja lehti :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*