Must riis + kana

Selline toit on mul üks tüüpilisemaid lõunaid, vaatan kappidesse ja aiamaale ning keeran endale midagi kokku. Kapist leidsin musta riisi, mida kutsutakse ka “keelatud riisiks”, tekstuurilt on ta kõvem ja ei lähegi nii pehmeks kui valge riis, maitselt on ta mõnus pähkline ja hästi näritav. Kana ostan ma poest alati terve, mitte eeltükeldatud kuna hinna vahe võrreldes broilerifilee ja terve kana kilohinnaga on peaaegu et kahekordne. Samas saab teha ühest kanast mitu toredat ja erinevat rooga. Rinnafileedest tegin ma tom kha supi, muud tükid panin külmkapi marineeruma, teadmata mida ma nendega täpselt teen. Aiamaal on veel toredaid rohelisi köögivilju, täna läksidki loosi suvikõrvits ja lehtpeet, mis ma lasin vaid korraks pannil soojaks.

Vaja on:
2 kanatiiba, 2 kintsu, 2 koiba
õli
sool;pipar
1 tl ras el hanout maitseainesegu
1 tl dukkah maitseainesegu
2 spl ketjap manist (Indoneesiapärane magus sojakaste)
2 peotäit musta riisi
4 lehtpeedi lehte
0,5 pisemat suvikõrvitsat

Marineeruvad kanatükikesed

Päev enne tuleks kana marineeruma panna, ma marineerin samas vormis millega ma ta pärast küpsema panen, ei meeldi mulle see liigne kausside pesemine. Külmkapis marineerumise ajal kindlasti katta vorm kilega.
Selleks ma määrin kanatükikesed õli, soola, pipraga kokku, lisan meelepärased maitseainesegud ja viimasena ketjap manise, siis mudin ma kanatükikesed maitsetega läbi ja panen külmikuse oma aega ootama.

Lehtpeet ja suvikõrvits

Esimesena selle toidu juures tulekski ahju panna kana, sest tema võtab kõige kauem aega. Küpsetasin oma tükikesi 200 kraadi juures 40-50 minutit, nii et pealt nahk oleks ikka krõbe ja seest täiesti läbi küpsenud aga ikka mahlane. Kui kahtled valmiduses, siis torka kõige paksemat kohta noa otsaga, kui sealt välja voolav vedelik on läbipaistev on kana suure tõenäosusega valmis, kui see vedelik on veel roosa siis las ta küpseb veel.
Musta riisi keetmiseks lasen veel keema tõusta, lisan soola ja siis lisan riisi ja keedan teda umbes 20 min, ta täitsa pehmeks ei muutugi aga ta muutub mõnusalt näritavaks.
Salatiks hakin lihtsalt lehtpeedi ja suvikõrvitsa, panen pisukese tilga õli pannile, lisan oma köögiviljad, pisut soola ja pipart, ning lasen neid kergelt soojaks.
Mõnus lõunasöök :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*