Soolaoad

Soolaoad ehk keedetud põldoad on väga mitmekülgsed, neid saab süüa niisama, lisada hautistele, suppidele või soojadele salatitele. Me oma põllunurgast korjame nad ära, kui osad kaunad on juba mustad ja mõni on veel roheline, siis keedame nad ja sööme nii palju kui isu on, ülejäänud lähevad keedetud-soolatud kujul kotikestega sügavkülma. Talvel kohe hea taimne valguallikas omast käest võtta ja lisada kuskile juurde või soolaube niisama snäkitada :).
Loomulikult võib ka põldube kuivatada, selleks sobivad eriti hästi mustade koortega oad.

Vaja on:
u 1 kg põldube (koorimata)
Vett
2-3 spl jämedat soola

Toored põldoad, otse põllult

Kõigepealt siis potiga vesi keema. Kui vesi on keema tõusnud, tuleks lisada sool, keeduvesi peaks olema ikka soolasem kui merevesi. Siis lisada põldoad ja lasta neil keeda, umbes 15 minutit, tuleks maitsta, kui nad on sellised enam-vähem küpsed ja pehmed, siis tõsta nad pliidiraua pealt ära ja jätta seisma (nad küpsevad veel seistes edasi), siis tõmbavad oad endale soola sisse ja hiljem ei peagi tingimata soola üldse juurde lisama.
Kui oled maitsega rahul, kurna oad ja puhasta nad koortest.

Rubriigid

2 kommentaari

  1. Kairi Orav

    Jämesool on anatoomiline temin. Kasuta jämedat soola. Käänduvad erinevalt. Jämesool, -soole, -soolt. Sool, soola, soola 3. välde.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*