Kuna mu Isa on kohupiima fanaatik, siis tahes tahtmata pean ma seda kasutama. See kohupiimastruudel rosinatega on talle täpselt kümpi, ta ei taha palju tainast, vaid palju kohupiima ja rosinaid nii et mustab. Nii et selle struudliga on kõik tingimused täidetud. Algupärase retsepti sain kuskilt raamatust ja no see oli siis niiiiiii mööda et ma katsetasin ja katsetasin, tegin ise muudatusi ning lõpuks sain asja toimivalt paika.
Vaja on:
u 500 g sügavkülmutatud lehttaigent
250 g kohupiima 9%
3 peotäit rosinaid
2 muna
100 g suhkrut
50 g soolast sulavõid
2 spl jahu
1 muna määrimiseks
tuhksuhkrut (valikuline)
Kõigepealt sulatada lehttaigen vastavalt paki soovitusele.
Vahustatud munad suhkruga, lisatud kohupiim, rosinad, sulavõi lisamata veel jahu |
Kõige parem on üldse kui kõik komponendid oleksid toatemperatuuril.
Siis panen ma rosinad paisuma veini sisse, võib kasutada ka mahla või mida iganes, vesi on vaid mõttetu ja ei anna mingit põnevat maiku juurde.
Siis sulatan ma või, et ta jõuaks maha jahtuda.
Nüüd vahustan ma munad koos suhkruga heledaks vahuks. Siis lisan sinna juurde kohupiima, nõrutatud rosinad ja sulavõi. Segan veel mikseriga läbi ja viimasena lisan jahu. Jahu võib panna ka rohkem, kui segu väga vedel tundub, eks see oleneb munade suurustest ja kohupiima rasvasusest.
Krõbe ja kuldne |
Valmis ahjuks |
Siis katan ahjuplaadi küpsetuspaberiga ja panen ka ahju kuumenema 220 kraadi juurde.
Siis rullin ma pisut lehttaigent, mitte palju. Siis asetan sisu keskele ja keeran ülevalt peale, siis alt ja viimasena küljed, siis keeran ta teistpidi et ühenduskoht jääks alla. Kahvliga surusin veel igaks juhuks liitekohad kokku.
Siis klopin lahti muna ja määrin teda vahetult enne ahju minekut.
Ahjus küpses ta mul 35-40 minutit.
Süüa võib teda nii soojalt kui külmalt, kuid ilusaid lõike saab alles siis kui ta on maha jahtunud.
Enne serveerimist võib raputada peale tuhksuhkrut.