Lillkapsasteigid

Tore variant kui ei soovi süüa liha või tahaks lihakõrvale midagi muud pakkuda kui kartulit. Lillkapasas on väga universaalne köögivili ja lisades talle riivsaia, ürte ja küüslauku, saab temast midagi väga maitsvat. Kes tahab, saab lisada ka seemneid/pähkleid, et oleks veel toitvam. Valmib ta ruttu ja kergelt, ainus miinus on see, et ühest lillkapsa peast saab 3 tervet steiki ja ülejäänud on pisikesed õisikud ja pudi. Meil polnud sellest midagi, sest röstisin ülejäänud samamoodi ära ja said söödud kõik :).

Vaja on:
1 lillkapsapea
rapsiõli;sool
riivsai
(u 7-8 spl)
2 suurt küüslauguküünt ehk 4 pisemat
(purustatult)
igasuguseid ürte: kasutasin kuivatatud pitsamaitseainet ja värsket peterselli
2 spl seesamiseemneid

Kõigepealt lõikasin lillkapsapea järjest viiludeks ja sain kolm tervet steiki, ülejäänud pudi panin koos steikidega ahjupannile ja maitsestasin soola ja õliga mõlemalt poolt. Panen ka ahju 200 kraadi juurde kuumenema.

Lillkapsas lõigatud viiludeks ja maitsestatud soola ning õliga

Siis tegin valmis riivsaiasegu, selleks kaussi, riivsai, purustatud küüslaugud, sool, õli (nii palju, et segu selline niiske oleks), u 2 spl pitsamaitseainet ja peotäis värsket peterselli. Segan segamini ja määrin steikide peale ühtlaselt.

Riivsai, purustatud küüslauk, pitsamaitseaine, värske petersell, õli, sool
Lillkapsale peale määritud riivsaiasegu, valmis minema ahju, lisasin ka seesamiseemneid

Küpsetan ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit, nii et ääred pisut pruunikad ja lillkapsas ise pehme.

Ja valmis ta ongi :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*