Täidetud kanafileed

Täitsin kanafileed mozzarella juustu, päikesekuivatatud tomatite ja spinatiga, üks klassikalisemaid variante. Mozzarella annab pehmuse, päikesekuivatatud tomat mõnusa hapuka alatooni ja spinat annab värvi ja kasulikkust. Kana võib täita ka igasuguste lihatoodetega: salaami, peekoni, singiga ja lisada kas sulajuustu või fetat, variante on palju.
Koguseliselt arvestasin õhtusöögiks ühe täidetud kana inimese kohta. (Mõni tükk jäi üle ka :)).

Vaja on:
4 kanafileed
2 mozzarella palli (ehk 2 pakki)
0,5 purgitäit päikesekuivatatud tomateid õlis
4 peotäit spinatit
sool;pipar
praadimiseks õli ja võid

Kõigepealt tuleks fileedele lõigata terava noaga taskud, mida saaks täita. Proovi lõigata nii suur tasku kui võimalik aga ära läbi lõika.
Siis maitsesta soola ja pipraga, nii seest kui väljast.

Täidetud kanafileed, valmis pruunistamiseks

Siis lõikasin mozzarella pallid viiludeks, avasin ka tomatipurgi ja hakkasin fileesid täitma. Viimasena lisasin ka spinati, lükkasin veel äärte alla nii palju kui võimalik. Kasutasin ka hambaorke, et täidis ilusasti sisse jääks.
Mina alguses pruunistasin nad pannil ja siis panin nad ahju 200 kraadi juurde küpsema. Kuid saab ka ainult pannil või ainult ahjus nad valmis küpsetada, kuidas keegi ise eelistab.
Pannile panin nii võid kui õli, sest või läheb üksi kärssama ja õli päästab olukorra, kuid või rammusus annab kanale palju juurde.
Kui tükid on pruunistatud, küpsetasin ma neid veel umbes 20-25 minutit 200 kraadi juures ahjus. Peale seda lasin neil pisut seista ja asusingi nosima.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*