Klassikalises äädikamarinaadis siga ja kana

Universaalne marinaad, mis sobib nii kana- kui sealihale. Jällegi küsimus, aga miks mitte poest šašlõkki osta? Sest poes müüdavad lihad on tihti lõigatud masinate poolt tükkideks, seega leiad karbist ühe piraka tüki ja hunnik pisikesi, raske on tagada ühtlast küpsemist. Lisaks on poe lihadele lisatud kõiki toredaid E-aineid ja maitsetugevdajaid, mis võiksid vabalt olemata ja sisse söömata olla. Seega tuleb teha ise. Ostan oma lemmiklihapoest sea kaelakarbonaadi ja lõikan endale meelepärased tükid. Kana tehes, ostan tavaliselt kaks tervet kana ja lõikan ta ise tükkideks, sest eellõigatud ja pakendatud kana kilohind on lihtsalt mõttetult kõrge. Tervet kana tükkideks lõigata ei ole üldse keeruline.
Miks mitte jaanipäeval teha šašlõkk ise ja erineda massist :).
Kui klassikalisest maitsest on kõrini, siis tee grill-liha punases marinaadis.

Vaja on: 
2,5 kilo sea- või kanaliha
4 sibulat
3 tl musta purustatud pipart
7 tl peenemat soola
5 tl suhkrut
6 spl äädikat 30%
100 ml vett

Oluline on teha šašlõkk päev enne valmis, et ta jõuaks öö läbi maitsestuda!!!

PS!!! Lisatud juurde 2020: Kuna oleme seda šašlõkki teinud palju aastaid, siis muutsime seda veel paremaks. Nimelt tasuks sibul hakkida hästi peeneks, mitte panna poolrattad, sest siis annab sibul oma mahla kõik välja lihasse ja lõpptulemus on oluliselt maitsekam ja parem. Tasub katsetada ;). PS!!!

Marinaadi segu

Lõigata liha parajateks tükkideks, mina lõikan suhteliselt suured, kuna meil on paksud vardad, mis on jällegi ise tehtud ja mis lähevad nii kuumaks, et liha läbiküpsemine on garanteeritud. Siis segada teises kausis valmis marinaad. Sibul koorida ja lõigata poolkuudeks, lisada pipar, sool, suhkur, äädikas ja vesi, ning läbi segada. Oh neid lõhnu :). Siis kallata lihale ja läbi mudida korralikult, äädikas hakkab liha kohe töötlema ja muutub pealt hallikaks. Siis kaas peale ja jätta külma kohta ööseks marineeruma.

Liha me küpsetame jällegi ise-ehitatud tandoori ahjus, mis on seest telliskividega ümbritsetud, ning mis tagavad liha ühtlase küpsemise.

Sealiha küpsetame enne, kuna tahab rohkem kuuma
Kanaliha saab järelkuumust, et liha jääks küps aga mahlane

Rubriigid

3 kommentaari

  1. Täiesti super ja lollikindel marinaad nii sealihale kui ka kanalihale. Ma olen proovinud ka kanafileega ja ikka on hea mahlane tulemus. Kõigi lemmik, kes on saanud maitsta.

  2. Andro Lande

    Kaukaasia šašlõkk.

    1, 2 kg. loomaliha (lambaliha)
    4 suurt sibulat
    Koriandri lehti (kinza)
    Selleri lehti (persilj)
    Musta pipart jämedalt uhmerdatult.
    Soola, jämedat meresoola.

    Liha kuubikuteks, sibul õhuketeks ratasteks, lehed ära hakkida, pipar uhmerdada.

    Põhja sibul, liha, pipar ja sool, rohelised lehed, taas sibul.
    Kiht kihilt. Kõige peale sibularattad ja taldrik kiviga surutiseks. .
    Päev, kaks. Vahepeal peab pöörama kogu värki teistpidi, et sibulamahl imbuks ikka lihatükkidesse.

    Ja maitseelamus on kindel.

    PS. Unustage see sealiha. Palun.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*