Suvine pasta – “Otse põllult” + ürditee

Kõige suurem inspiratsiooni allikas selleks, et teha süüa on kindlalt värske tooraine. Tuleb olla kevadel usin ja terve suvi saab jälgida kuidas kasvavad ja ära süüa oma istutatud/külvatud taimed. Kõht oli tühi, tegin tiiru põllumaal ja kasvuhoones, haarasin ühte ja teist, vaatasin kappi leidsin makarone ja parmesani, ning siit see lõpptulemus tuligi. Kõrvale tegin ühe kannutäie teed, samuti aias leiduvatest ürtidest. Tüümianit figureerib siin postituses palju, kuna ta on mu kõige lemmikum ürt ja ma võin teda nii sisse süüa kui juua :).

Vaja on:
2 peotäit makarone
peotäis lehtpeedi lehti
1 värske sibul + roheline latv
2-3 kurki või suvikõrvitsat 
basiilikut
tüümiani
sool:pipar
parmesani
Kõigepealt panna vesi keema. Selle aja jooksul jõuab lehtpeeti hakkida, sibulat ja ta latva hakkida, ning kurgist tõmmata koorimisnoaga õhukesed pikad ribad. Haki ka tüümian ja basiilik, ma jätsin basiiliku ladva ja tüümiani õied kaunistuseks. Siis peaks vesi juba keema, lisa sool ja makaronid. Siis jõuab ära riivida parmesani, mina kasutan 24 kuud laagerdunud parmesani, ta on küll kallim, aga ta toimib kui maitseaine, nii et tasub investeerida. Kindlalt mitte kasutada purgis, eelriivitud parmesani, need on jääkide-jääkidest tehtud, pole ei nägu ega tegu. Siis kui makarooonid on al dente, ehk mitte pudiks keenud, siis kurnata vesi ära ja kohe sinna potti panna kõik, mis oli vaja eelhakkida (lehtpeet, sibul, roheline latv, kurk, basiilik ja tüümian). Siis soola ja pipart, ei tasu nendega liialdada, aga pisut tuleb panna kindlalt, sest nad toovad toidu maitse esile. Siis korralikult läbi segada, et kõik asjad pisut kuuma saaksid ja siis kuskile serveerimisnõusse või taldrikusse ja riivitud parmesan peale raputada. Ja valmis ta ongi. Väga mõnus ja kasulik lõunasöök, mis ei tekita raskustunnet.
Kes on mures et jääb kuiv, võib lisada rõõska koort.
Kes on mures oma kehakaalu pärast ja ei soovi süüa süsivesikuid, siis võib makaronide asemel kasutada praemuna või teha munaputru.Ürditee:
peotäis tüümiani (sobivad ka puitunud varred, mida muidu ebamugav süüa)
peotäis piparmünti
(kes kuuma ilmaga kuuma jooki ei taha, saab teha jääteed, lisades teele jääkuubikuid, väga värskendav ja kasulik). 

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*