Grillitud mais

Jällegi hea võimalus lisada midagi teistsugust grillimise kõrvale, või miks mitte ainult maisi grillida ja jätta see liha üldse puutumata. Mina olen maisi fänn olnud kaua, kuid konkreetselt selle retsepti järgi tehtud mais, tegi nii mõnegi pereliikme (kes ei ole fänn), fänniks :D. Kui on suvikõrvitsast ja paprikast kopp ees, siis osta maisi. Neid müüakse meie poodides eelkeedetud kujul, kaks tõlvikut pakis.

Vaja on:
8 tõlvikut ehk siis 4 pakki eelkeedetud maisi
sool;pipar
100 g pehmet võid
1 tšilli või jalopeno või 1 tl tšillipulbrit (mida iganes on olemas kapis)
1 küüslauguküüs
terve laimi koor
poole laimi mahl
peotäis peterselli (mul polnud, kasutasin aias kasvavat leeskputke, mis on isegi v-b maitsekam ja mõnusam kui petersell)

Minu isa oma kätega ehitatud ja keevitatud BBQ ahi :).

Kõigepealt, enne grillimise algust, võiks välja võtta või, et ta jõuaks pehmeks minna. Siis võib alla teha tule, või kuidas iganes viisil grillitakse. Temperatuur peaks olema umbes 200 kraadi, siis tuleks maisid pakist välja võtta ja soola ning pipraga üle puistata, täitsa tunde järgi. Siis grillile ja lasta 15 min küpseda, vahepeal võib neid keerata ka.

Selle ajaga peaks valmis tegema või-segu, ehk siis kaussi panna – või, tšilli, purustatud küüslauguküüs, riivida terve laimi koor, pigistada pool laimi mahla, peotäis maitserohelist ja kõik kokku segada.

Või-segu

Siis kui 15 min on umbes möödas, või isegi vähem, võiks hakata neid maise pintseldama. Või ja mais on parimad sõbrad muidu. Kui tundub et kõik on ok, siis võtta tulelt, ja lõigata pooleks, tervet maisi on raske süüa, kogu nägu koos.
Ülihea, siin on maisi magusus, või rammusus, laimi värskus ja tšilli vürtsikus, mõnus kombo. Kes tšilli või vürtsikuse sõber pole, tehku ilma, hea on ta ikka :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*