Tom kha supp

Tom kha on taipärane kookospiima supp, mis on ühtaegu vürtsikas, hapu, soolane ja magus. Ühesõnaga kogu maitsete bukett on siin supis olemas. Tai suppidest on  Tom kha üks mahedamaid, just tänu kookospiima magusale ja kreemjale maitsele. Selle supi kohta käib väljend, mida kasutatakse palju inglise keelses kultuuriruumis “comfort food”.

Vaja on:
2 tšillit
2 pöidlasuurust ingverit
3 sibulat
3 tk viilutatud kuivatatud galangali juurt
5 kuivatatud kaffirlaimilehte
0,5 kg kana (ükskõik kas filee või mõni kints või koib)
2 purki kookospiima (purkide loputusvesi suppi umbes 800ml)
1 suur tomat või 5 kirsstomatit
2 portobello šampinjoni või u 10 väikest šampinjoni
1 pakk kuningkrevette umbes 240 g
10 spl sojakastet
2 spl kalakastet
2 spl riisiäädikat
1 laimimahl 
Kaunistuseks peterselli või koriandrit

Kõigepealt haki sibul, tšilli, ingver ja prae madalal kuumusel potipõhjas. Lisa galangali juur ja kaffirlaimilehed, (kui neid pole ja tahad suppi ikka teha, siis osta tom kha supi maitseainesegu, aitab hädast välja, aga siis loe paki pealt kindlasti üle, mis ta sisaldab, usun et siis peaks vähem soja ja muid maitseid lisama :). Siis kruti kuumust juurde ja lisa tükeldatud kana ja prae kõigi nende maitsete sees kana läbi. Kui kana enam roosa pole, siis lisa kaks purki kookospiima, siis pane tühjadesse purkidesse vesi ääreni ja kalla potti. Siis lase keema tõusta. Haki tomatid, seened ja kui on supp keema tõusnud lisa ka need. Nüüd on aeg maitsestamise käes, lisa soja, kalakaste, riisiäädikas ja ühe laimimahl. Sega läbi ja maitse, kui oled rahul ja tunned kõiki maitseid siis lisa kuningkrevetid ja lase veel keema tõusta ja ongi valmis.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*