Laimikook

Laimikook on lihtsalt nii mõnusalt hapu ja magus samaaegselt, et näiteks minul hakkavad igakord sellele koogile mõeldes süljenäärmed tööle. Ta on küll suhteliselt rammus, aga samas piisab vaid pisikesest tükist, et isu täis saada.

Vaja on:
10 digestive küpsist
50 g sulavõid
1 purk kondenspiima
4 suurt munakollast 
(munavalged saad ära kasutada beseerullis)
4-5 laimi mahl
1 tl riivitud laimi koort

Kõigepealt kuumuta ahi 180 kraadini. Siis sulata või ja purusta küpsised, sega nad kokku ja jaota ühtlaselt koogialusele, küpseta ahjus umbes 5-6 minutit. Lase jahtuda. Siis sega kokku kondenspiim, munakollased, laimimahl ja laimikoor ja sega korralikult läbi. Kalla segu jahtunud küpsise põhjale ja küpseta umbes 10-15 minutit, või kuni kook enam ei võbele. Lase jahtuda ja pane külmkappi paariks tunniks. Kui tuli kook liiga hapu või soovid lihtsalt mingit lisandit, siis võib kõrvale serveerida magustatud vahukoort. Kaunistada võib laimikoorega.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*