Kohupiima-sõstra beseerull

Beseerull on praegusel ajal väga mõnus magustoit, kõik marjad-moosid mis on suvel ära korjatud (vitamiine täis!) ja oma aega pandud ootama, on võimalik siia rulli sisse panna. Igaüks saab seda ise täiendada ja täiustada :).

Vaja on:
6 munavalget
näpuotsatäis soola
3 dl suhkurt
1 spl sidrunimahla (mul polnud, kasutasin sidrunhapet veerand tl)
2 spl tärklis
3 peotäit mandlilaaste

Vahusta munavalged koos soolaga tugevaks vahuks, siis lisa vahustades järk-järgult suhkur ja siis sidrunimahl. Vaht peab olema niiske ja läikiv, ülevahustades muutub rabedaks ja tükiliseks. Sõelu segu peale tärklis ja sega ettevaatlikult alt ülespoole segamini.

Munavalge vahustamine

Laota segu paberiga kaetud ahjuplaadile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 20-25 minutit 145 kraadi juures.
Nüüd on aeg segu teha.

Vaja on:
2 pakki kohupiimakreemi
1 pakk ricotta kohupiima
0,5 tl vanillipastat
paar peotäit külmunud sõstraid (või mis iganes marju)

Sega kohupiimad ja ricotta kokku, võib isegi vahustada, siis saab õhulisem. Vanilli juurde ja ongi segu valmis. Nüüd kui besee ahjust välja tuleb ja natukene aega jahtub, tuleb ta ümber keerata, et mandlilaastupool allapoole jääks, teine pool määrida kokku seguga ja puistada peale marju. Laiemast servast rullida, aidates küpsetuspaberiga kaasa. Mõned tunnid võiks seista (meie lasime umbes 1,5 h seista ja juba oli maitsev ja läbitõmmanud, polnud isu rohkem oodata :).

Aa, ja munakollasetest tegime koogel-moogelit, mõnus lapsepõlve klassika, munad ja suhkur ära vahustada ja nämm. (Ühe muna kohta umbes 1 (ilma kuhjata) teelusikatäis suhkrut).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*