Kahte sorti baozi

Baozi on täidetud ja aurutatud hiina saiakesed, täidised varieeruvad seinast seina. Meie tegime ühe soolase ja ühe magusa täidisega. Kuna see oli esmane katsetus, olime üllatunud et tainas ja aurutamine väga hästi välja tulid, nii et julgelt proovima :).

Kõigepealt tainas.
Vaja on:
1 tl kuivpärmi
200g sooja vett
360 g jahu

Sellest kogusest saab 12 baozi. Kõigepealt kaussi panna pärm ja siis soe vesi, segada kuni pärm on lahustunud, siis juurde panna jahu segada kokku ja hakata sõtkuma (umbes 10-15 min). Siis kaane alla ja jätta sooja kohta kerkima 30-50 min.

Alguses tegime soolaseid.
Vaja on:
250 g hiina kapsast
1 spl soola
500g hakkliha (kui on vähegi võimalik siis mitte kasutada poe oma, osta parem tükk liha ja ise läbi ajada, poehakklihades on sees kõike muud ka kui liha).
pisut vett
3-4 spl sojakastet
pöidlasuurune ingveritükk
2 spl õli
1 spl seesamiõli
3 rohelise sibula vart

Alguses kohe pese ja lõika hiina kapsas peenikesteks ribadeks, pane kaussi ja raputa peale sool, jäta seisma. Siis lisa hakklihale vett ja sega läbi, see aitab liha mahlasemaks teha. Lisa sojakaste, peeneks hakitud ingver, õli, seesamiõli ja hakitud roheline sibul, sega kõik läbi. Selleks ajaks peaks hiina kapsas liigse vee olema välja ajanud, pigista käte vahel viimnegi veetilk veel välja ja haki peenikeseks, lisa segusse. Sisu ongi valmis.

Võta oma armsasti kerkinud tainas ja aseta ta piklikult lauale, lõika ta pikupidi pooleks, et saaksid kaks pikka riba, siis jaga ära, et ühest ribast saaksid 6 tükikest, kokku siis 12. Rullida tükikesed suht õhukesteks ketasteks ja asetada sisse mõnus kogus sisu. Kui on kõik kokku vormitud, siis mina olen oma bambusvormi enne aurutama panekut, kokku teinud õliga, siis ei jää miskit kinni. Lase enne wok pannil vesi keema, kui paned bambusauruti peale. Lase aurutada 14-16 minutit ja siis keera alt tuli kinni ja hoia veel kaant pealt 5 minutit, siis tuleb taignal õige tekstuur. Me tegime juurde veel sojakastmest ja tšillikaunast väikese dipika, väga mõnus lisand.

Siiiiiiiiiiiiiiis, me tegime veel magusaid ka. Sama taigna tegime kord veel. Sisuks sellise keedukreemi laadse sisu.

Vaja on:
64 g tärklist
50 g suhkurt
2 spl jahu
1,5 spl vanillikastme pulbrit
100 ml piima
2 muna
50 g võid
1 tl vanillikaunapastat

Mõõda poti või kastruli põhja tärklis, suhkur, jahu ja vanillikastme pulber, pane pliidile sooja ja lisa juurde piim, sega hoogsasti, läheb väga ruttu paksuks. Siis lisa lahtiklopitud munad ja sega ikka hoogsasti, siis või ja vanillikaunapasta. Kõik see moodustub lõpuks tihke kollase kogumi, mis ongi õige.

Siis võib selle segu mõneks ajaks külma asetada, ja tegutseda taignaga samamoodi nagu ennemgi, et saaks 12 tükikest. Rullida jälle õhukeseks ja asetada peale pallike keedukreemikest, kokku mätsida ja auruti peale. Küpsetada 15 minutit ja siis kuumus kinni ja lasta seista 5 minutit kaane all.
Kuna see väga niiske magustoit pole, siis võib juurde teha sellest samast vanillikastme pulbrist kastme, lisades lihtsalt juurde piima, on veidi mahlasem. Ja ideaalselt sobib kõrvale jasmiini tee :).

Aitäh Nöbi :)!

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*