Vürtsikas kana-wok

Nende külmade ilmade vastu võidelda pole võimalik, tuleb ära kannatada ja pidevalt kuskilt sooja naha vahele nihverdada. Õnneks on meil olemas vürtsid, mis vere käima panevad. Tegin väga lihtsa woki, võttis aega umbes 11 minutit ja nagu naksti kuum kõhutäis olemas.

Vaja on:
2 pöidlasuurust ingverit
2 tšillit
2 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
2 broilerifileed
1 spl maapähklivõi
1 spl Hoisin kastet
1 pakk külmutatud köögivilju (aasiapäraseid)
2 spl sojakastet
1 spl riisiäädikat

Kõigepealt siis hakkida peeneks ingver, tšilli ja küüslauk. Siis võtta wok pann, kui pole siis potipõhjas saab ka tehtud. Kuumuta vürtsid läbi ja lisa ribastatud sibul, prae veidi. Nüüd on kana kord, suht suured tükid võib lõigata, siis ei kuiva ära. Prae koos vürtside, sibula ja kanaga kõik läbi, nii et kanaliha muutuks valgeks ja lisa maapähklivõi, hoisin kaste, pakk külmutatud köögivilju ja sega korralikult läbi. Siis maitsesta soja ja riisiäädikaga ja valmis ta ongi.
Talvel on väga okei külmutatud köögivilju kasutada, aga kui on midagigi värsket põllult või turult võtta, siis alati eelistada ikka seda, maitse ja tekstuur on kordades paremad.

Kui pole väga vürtsisõber või pole üldse kokkupuutunud aga isu on ikka proovida, siis võta üks ingver, üks tšilli ja üks küüslauk. Juurde saab ju alati panna, aga kui esimene kogemus vürtsiga on halb, siis järgmine kord eriti proovida ei tahagi. Nii et mõõdukalt :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*