Šokolaaditükkidega küpsised

Neid küpsiseid olen ma teinud umbes aasta, neile kellele ei maitse on umbes 0,01% 100-st%. Ühesõnaga on need küpsised menukad ja väga ehedad. Olen algupärast retsepti, mille ma leidsin Nigella raamatust veidi ka muutnud, olen vähendanud suhkru koguseid ja lisanud erinevat sorti šokolaadinööbikesi, aga küpsis selle all ei kannata :).

Vaja on:
150 g võid
100 g pruuni suhkurt
75 g tuhksuhkurt
2 tl vanilliekstrakti (vanillikaunapastat)
2 muna
300 g jahu
0,5 tl söögisoodat
valgeid šokolaadinööpe 125 g
tumedaid šokolaadinööpe 50 g

Pane ahi 170 kraadi juurde sooja. Sulata või, kaalu välja suhkrud ja kalla veidi jahtunud sulavõi suhkrutele peale, sega niikaua kuni või ja suhkur on ära segunenud. Siis lisa vanilliekstrakt, klopi sisse ühekaupa munad, segu peaks olema selline mõnusalt kreemjas. Kaalu juurde jahu ja söögisooda ja sega, tainas on suhteliselt tihke, lisa ka šokolaadinööbid. Tainas ongi valmis.

Nüüd on enda valik kui suuri küpsiseid teha, mina tegin extra large-id, kuna nad jäävad pehmemad keskelt. Lihtsalt käevahel teha pallikesed ja asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi peale. Kui pann saab täis ja tainast jääb üle, siis pane ta vahepeal sügavkülma, muidu või hakkab jube ruttu sulama ja ei saagi enam teist pannitäit küpsiseid vormida. Küpsised küpsevad umbes 15-17 minutit (oleneb jälle suurusest). Kui küpsise ääred on veidi pruunikad on nad valmis. Jahtuma peaksid nad umbes 5 min, aga väga raske on värske küpsise lõhnale vastu panna ja oodata :).

Rubriigid

One Comment

  1. Suurepärased! Kasutasin palmisuhkrut, väga mõnusad. Isegi mees kiitis ja seda juba sageli ei juhtu!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*